USR a cerut luni in Parlament aprobarea OUG 14 in regim de urgenta. Tariceanu s-a opus. Stenograma discutiei

Ultima actualizare: 13-02-2017 07:20
Calin Popescu Tariceanu

Deputatul USR Cristian Ghinea a propus luni discutarea in regim de urgenta a OUG 14 in sedinta Birourilor Permanente ale Parlamentului. Cel care s-a opus a fost presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Stenograma discutiei a fost publicata pe site-ul Senatului

Cristian Ghinea: Data fiind situatia tensionata din tara, am dori sa propunem discutarea in regim de urgenta a Legii de aprobare a Ordonantei nr. 14, care a fost data afara de Guvern, ordonanta de urgenta, astfel incat sa putem sa avem legea de aprobare trecuta prin Parlament, in interiorul celor 10 zile.
Tariceanu: Sa stiti ca ordonanta deja isi produce efectul. Deci nu stiu...
Cristian Ghinea: Stiu. Dar, ca o dovada de buna credinta, vrem sa fim siguri ca trece si legea de...
Tariceanu: Dar nu este de resortul Birourilor permanente reunite acest lucru. Este un traseu legislativ care inseamna ca, intai, ordonanta vine la Senat si, dupa aceea, la Camera.Vorbiti cu colegii dumneavoastra de la Senat ca, in momentul in care facem Birou permanent, sa solicite acest lucru.A doua propunere pe care a facut-o domnul vicepresedinte Gotiu este de retragere a Legii gratierii.Noi nu putem sa retragem legea.Initiatorul este Guvernul.
Mihai Gotiu: Nu, am spus... Era o propunere de reflectie si de discutat cu membrii Guvernului. Nu era o propunere efectiva.
Tariceanu: Am inteles.E o propunere de reflectie de care sigur ca putem sa tinem cont. Eu cred ca e utila orice discutie care este menita sa detensioneze situatia actuala, cu toate ca am rezerve ca tensiunea este generata de aceste decizii care au fost luate, avand in vedere ca ordonanta a fost abrogata ieri, dar vad ca mitingurile continua. Domnule deputat Dan, vot electronic nu, pentru ca votul electronic se bazeaza pe cartele pe care le au deputatii si la sedinta plenului comun vin si senatorii. Sistemele electronice sau sistemul electronic nu este prevazut pentru votul in sedinte comune.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO