Urşii au dat navală într-un cimitir din Mureș. Ce au găsit rudele unui bărbat înmormântat

Dată publicare: 31-10-2019 16:45
Dată actualizare: 31-10-2019 17:28


Situaţie stranie într-o localitate din Mureş! În căutarea disperată de mâncare, urşii au dat navală, mai nou, în cimitir.

S-a întâmplat în satul Troița, unde rudele unui bărbat înmormântat cu câteva zile în urmă au aflat că mormântul a fost săpat. Iar după urmele lăsate, locul de veci a fost distrus de un urs.

Când un sătean s-a dus la cimitir ca să le aprindă o lumânare celor răposaţi, a avut şocul vieţii lui. A găsit acolo, devastat, un mormânt al unui vecin; coroanele erau aruncate de-a valma de jur-împrejur, iar scândurile puse peste sicriu erau distruse. Speriat, omul a anunţat autorităţile, care au găsit urme de animal sălbatic.

Martor: ”Când am ajuns aici, am văzut cum tot pământul era aruncat. Scândura de la sicriu … sacandurile au fost aruncate şi cearceaful care vine pe siciriu smuls o bucată mare”.

Emanuela Fărcaş, purtător de cuvânt IPJ Mureş: ”Poliţiştii au inregistart dosar penal pentru proafnare de morminte”.

Localnicii sunt şocaţi de cele întâmplate şi se plâng că urşii nu le dau pace de la un timp încoace.

Localnic: ”Cât de mică e pădurea aceea acolo unde sunt oile, cel puţinpatru urşi sunt acolo cu pui, nu se face aboslut nimic”.

Cel mai probabil ursul a căutat hrană înaintea perioadei de hibernare. Mănâncă porumbul lăsat pe câmp şi chiar atacă animalele din gospodării, se plâng localnicii.

 

Tags: urs, cimitir, mures,


VIDEO PROTVPLUS.RO