Unii dintre cei mai de temut suceveni, condamnați definitiv după ce au exploatat minori

21-11-2017 14:31


Adrian Serşeniuc, Sever Şutu şi Robu Cristian Mihail, zis Porcu’

Unii dintre cei mai temuți suceveni au fost condamnați definitiv de către Curtea de Apel Suceava.

În urma deciziei Curții de Apel Suceava, cea mai grea pedeapsă a primit-o Cristian Mihai Robu, fost Hoidrag, zis „Porcu”, care umează să ispășească  6 ani de detenție, scrie Monitorul de Suceava.

În plus, Sever Șutu, fost Leonte, va executa o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, Adrian Thiel, fost Șerșeniuc, urmează să stea 5 ani după gratii, iar Valentin Donu, zis Jaronka, a primit 3 ani de închisoare.

De asemenea, bărbații sunt nevoiți să efectueze plata unor despăgubiri, care depășesc suma de 30.000 de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT Suceava, gruparea s-a constitut în anul 2003, fiind una bine structurată, în interiorul căreia fiecare membru avea atribuții bine definite.

 „Din întreg materialul probator administrat în cauză în cursul urmăririi penale rezultă că grupul infracţional organizat s-a constituit pe parcursul anului 2003, pornind de la inculpaţii Robu Cristian Mihail, fost Hoidrag, zis , şi Şutu Sever, fost Leonte, ca principali organizatori, aceştia având ca punct de plecare, în sensul de se arată în rechizitoriul procurorilor, scrie Monitorul de Suceava.

Gruparea, înființată de „Porcu” și Sever, la care au aderat și alte persoane, a acționat în perioada 2003-2004, prin intermediul căreia racolau și exploatau persoane minore pe care le obligau să efectueze furturi sau tâlhării în Germania sau Austria.

„Membrii grupării aveau roluri bine stabilite, astfel că, pe de o parte se asigura victimelor transportul până în Germania sau Austria – cazul inculpaţilor Robu Cristian Mihail, Şutu Sever, victimele fiind racolate în special de inculpatul Băbuţă Mihai Ilie, grup la care a devenit adept şi inculpatul Dancu Cristian Constantin, acesta cunoscând şi împărtăşind ulterior principiile şi regulile grupului infracţional”, apare în rechizitoriu.

Cât despre victime, anchetatorii susțin că acestea proveneau din familii sărace cu mulți frați, pe care le racolau din cartierele mărginașe ale orașului Suceava. În plus, victimele erau minore.

Li se inventau datorii (în jargon: ) sau erau timorate cu statutul de ai lumii interlope din municipiul Suceava al inculpaţilor traficanţi. Se mai foloseau şi exemple de corecţii fizice aplicate de aceştia altor minori, se invocau posibile represalii ce puteau fi aplicate de alţi membri ai lumii interlope cu care traficanţii se aflau în permanent contact sau se proceda la minorilor prin căutări repetate, insistente şi contacte cu atitudini agresive ale traficanţilor. De asemenea, ca o latură ”, se arată în rechizitoriu.

 

 

 

Sursa: Monitorul de Suceava

VIDEO PROTVPLUS.RO