Un val de ger a cuprins întreaga ţară. La minus 19 grade, o femeie a murit îngheţată

Ultima actualizare: 31-01-2018 13:38

Cel mai rău a fost în Nordul Moldovei. La Botoşani s-au înregistrat minus 21 de grade Celsius. Şi la Iaşi a fost foarte frig.

La minus 19 grade, cei mai neajutoraţi au fost bătrânii, rămaşi singuri pe lume, dar şi sărmanii fără un acoperiş deasupra capului.

La staţia meteo din Botoşani peisajul era unul polar. La o asemenea temperatură, pieţele şi târgurile de animale au fost goale. Cei câţiva comercianţi care vindeau cereale, abia mai rezistau.

Gerul a făcut şi o primă victimă. S-a întâmplat în judeţul Bistriţa-Năsăud. O bătrână de 85 de ani a murit îngheţată, după ce a căzut într-un sant chiar în faţa unei case. Preotul satului a zărit-o, a luat-o imediat în braţe şi a sunat la 112, pentru că încă mai respira. Din păcate, însă, medicii nu au putut să o salveze.

Şi la Iaşi au fost -19 grade Celsius în zori. Câţiva voluntari şi-au unit forţele şi au mers la doi bătrâni pentru a-i salva de îngheţ. Bieţii oameni abia mai aveau ce pune pe foc şi ce mânca.

Cei doi soţi nu au copii, iar ninsoarea de zilele trecute i-a izolat de lume.

La rândul lor, mulţi oameni ai străzii au ajuns la urgenţă cu hipotermii sau degerături la mâini şi picioare. Un bărbat de 57 de ani abia mai are glas să povestesca ca fost părăsit de soţie şi de copii.

Meteorologii anunţa că zilele următoare vor fi geroase. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vă sfătuiesc să evitaţi deplasările pe distanţe lungi şi să nu vă expuneţi la frig. Totodată, este bine să nu ieşiţi brusc în frig din încăperi încălzite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO