Un urs a intrat peste doi soți în casă și i-a atacat. Vecinii i-au salvat

01-10-2018 16:30


Clipe de groază în localitatea Toaca, din judeţul Mureş, pentru doi soţi, care au fost atacaţi de un urs chiar în gospodăria lor.

Animalul a găsit poarta deschisă, a intrat în curte şi a atacat-o pe femeie. Soţul ei, care repara maşina, i-a sărit în ajutor. În final, vecinii alertaţi au alungat animalul. Amândoi soţii au ajuns la spital cu răni serioase.

Cu câteva minute înainte ca elevii şi copiii de grădiniţă să se întoarcă spre case, după cursuri, ursul a fost văzut cum se plimbă nestingherit pe şosea. Martorii spun că imediat ce a intrat în gospodăria celor doi oameni, i-a atacat.

Alertaţi de strigătele oamenilor, vecinii le-au sărit în ajutor şi au reuşit să alunge animalul, dar şi să cheme medicii, pentru că cei doi soţi au fost răniţi serios în încăierare. Nu este prima dată când urşii coboară în localitate, spun oamenii, iar în ultima perioadă oamenii îi zăresc tot mai des în preajma caselor.

Cum s-a produs atacul

Puţin înainte de ora 12, ursul a atacat-o pe femeie, iar soţul acesteia i-a sărit imediat în apărare.

Vecin: ”Aici s-a întâmplat, aici lucra omul la maşină, când a intrat ursul şi aici l-a atacat."

Bărbatul a încercat să ţină piept animalului, în veme ce femeia a reuşit să se adăpostească în casă, plină de răni. Noroc cu vecinii care au auzit strigătele şi le-au sărit în ajutor.

Vecin: ”Am auzit strigăte, a venit ursul peste şosea, a intrat la Mărioara, a atacat, era bărbatul pe jos. Oamenii au început să urle ca să plece ursul, să îl alunge. Aşa au scăpat, că altfel omora. S-a întâmplat înainte să vină copiii de la grădiniţă."

Medicii au venit de urgenţă şi i-au transportat pe cei doi la spital. Rănile lor nu le-au viaţa în pericol, însă vor mai rămâne câteva zile internaţi pentru investigaţii suplimentare. Oamenii se plâng ca nu este pentru prima dată când urşii atacă.

Vecină: ”A mai intrat şi la noi, a omorât mai mulţi viței, după aceea a mai venit la noi şi a mai atacat. Am fost la primărie, am depus acte pentru despăgubire, dar mi-au zis că nu au ce să facă. Nu mie se pare nornal, avem copii şi ne este teamă.

Autorităţile aşteaptă acum un răspuns de la Ministerul Mediului.

Primar: „În ultima perioadă am primit 6 sesizări că au atacat urşii în gospodării, dar până acum nu am avut atac la om. Am anunţat autorităţile, facem documentele ca să vedem ce este de făcut.

Oamenii din localitate ies acum cu teamă din case, mai ales că ursul care i-a atacat pe cei doi soţi poate reveni oricând.

Tags: urs, atac, fiara,

VIDEO PROTVPLUS.RO