Panică într-o localitate din județul Brașov. Un urs a atacat 2 copii și un bărbat


Ultimul update: Duminica 20 Octombrie 2019 19:44
Data publicarii: Duminica 20 Octombrie 2019 14:55
Categorie: Stiri actuale

Au fost momente de groază, duminică, în Victoria, județul Brașov. Doi copii şi un bărbat au fost răniţi de un urs, în plină zi, pe stradă.

Momentul în care sălbăticiunea a dat peste bărbat a fost suprins de un şofer. Cei doi copii au răni la cap, dar leziunile nu sunt grave. În acest moment, amândoi sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Localnicii au fost avertizaţi prin sistemul RO-Alert de prezenţa ursului şi li să cerut să stea în case. Animalul s-a refugiat în pădure, dar oraşul este încă patrulat de jandarmi şi vânători.

Copiii, un băieţel de nici 3 ani şi o fetiţă de 4, erau cu mama lor şi mergeau la bunici. Pe stradă, în dreptul unui dispensar din Vigtoria, au dat nas în nas cu ursul. Animalul s-a speriat şi a rănit copiii în timp ce încerca să fugă.

Mama: „Mergeam la bunici la grădina. A venit ursul în fugă şi a sărit peste băieţel care era pe o maşinuţă şi pe fată nu ştiu cum a agăţat-o că era în spatele meu. Era foarte mare.”

Un şofer care a zărit animalul s-a luat după el ca să îl gonească din oraş. Momentul chiar a fost filmat. Doar că în goană, animalul a mai rănit un om, un bărbat de 65 de ani care chiar atunci ieşea din curte. Omul nu a vrut să meargă la spital.

„Am ieşit afară din casă şi mă uitam pe stradă. Mi s-a părut că aleargă câinele vecinului pe stradă. Dar când s-a apropiat am văzut că e urs. A sărit direct pe mine. N-am avut timp nici să fug, nici să reacţionez cumva. Am înlemnit. M-a trântit la pământ şi m-a rănit la mână, în zona cotului. Hainele mi-au fost sfâşiate. Norocul meu a fost că ursul era urmărit de un microbuz care l-a rănit. De aceea a fugit ursul. Am refuzat transportul la spital pentru că nu era cazul”, a povestit bărbatul atacat.

Cei doi copii, în schimb, au fost duşi la Spitalul din Făgăraş, unde medicii le-au curăţat rănile de pe față şi le-au administrat serul antitetanos. De acolo, cei mici au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, pentru alte investigaţii.

În goana sa prin oraş, animalul a fost zărit de mai mulţi oameni, care au sunat la 112.

Jandarmii şi vânătorii însoţiţi de câini patrulează acum prin oraş ca să se asigure că animalul nu se mai apropie de oraş.

 

Avertisment lansat după ce un bărbat a fost sfâșiat de o ursoaică. Cum a fost găsit
Reacția unui urs când descoperă camera de monitorizare din pădure, în Apuseni. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO