Un tânăr din Olt a învins liceul în instanță, după ce i-a fost scăzută nota la purtare


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 07:53
Sursa: Gazeta Oltului
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 21:13
Categorie: Stiri actuale
Ionuț-Andrei Ciocîrlău

Ionuț-Andrei Ciocîrlău, un tânăr din județul Olt, a câștigat după trei ani procesul intentat Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, după ce i-a fost scăzută nota la purtare când studia la respectiva unitate de învățământ.

În 7 iunie, Tribunalul Olt a dispus anularea tuturor sancțiunilor disciplinare aplicate elevului, cât și plătirea unei daune de 20.000 de lei, scrie GazetaOltului.ro. 

„Obligă pârâtul Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt la plata sumei de 2.231 lei, cu titlu de daune materiale, și la plata sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale, către reclamant”, se arată în hotărârea instanței.

Potrivit SemnalulOltului, tânărului i-a fost scăzută nota la purtare la 8, din cauză că a cerut decontarea integrală a navetei. Ulterior, el a fost „mutat disciplinar” la un alt liceu, situat la 50 de kilometri de casă, ceea ce l-a făcut să conteste decizia.

Tânărul, care în prezent este student la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu a precizat că este fericit.

„Am văzut și eu soluția instanței de judecată, aștept să apară motivarea. Sunt fericit că după mai bine de 3 ani de zile s-a făcut dreptate – s-a constatat nevinovăția mea. S-a dus o luptă bazată pe non-dovezi și ascunderea realității, nedemnă pentru un cadru de învățământ. S-a făcut uz și abuz de gradul de inferioritate al elevului în raporturile cu cadrele școlare. Corpul profesoral a avut la baza sancțiunilor disciplinare aplicate un probatoriu ignorant în circumstanțierea reclamantului și amplificat în mod nejustificat în acuzarea acestuia. Situația nu a fost inițial conflictuală, dar a căpătat acest caracter prin defectuoasa administrare a cadrelor didactice. Practic, cadrele didactice au fost cele care au amplificat situația de fapt, i-au dat conotației conflictuală mult peste cele întâmplate în realitate”, a spus tânărul pentru sursa citată.

Totodată, el a precizat că a cerut daune morale pentru problemele de sănătate cauzate e stres. O parte din sumă o va dona copiilor care au o situație precară și nu își pot continua studiile.

Hotărârea Tribunalului Olt nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Gazeta Oltului

VIDEO PROTVPLUS.RO