Un tânăr din Ocna Mureș susține că a fost agresat de un polițist aflat în timpul liber

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
bataie
ziarulunirea.ro

Un tânăr de 28 de ani din Ocna Mureș acuză un agent de poliție din oraș că l-a bătut până l-a băgat în spital, după ce nu ar fi vrut să se legitimeze.

Victima susține că agentul de poliție era îmbrăcat civil și în stare de ebrietate, motiv pentru care a și refuzat să prezinte buletinul în fața lui.

În seara de vineri, 23 martie, m-am întors de la serviciu și am intrat într-un club, unde am consumat câteva beri împreună cu mai mulți prieteni. Când am ieșit din club, în timp ce mă îndreptam spre casă, la aproximativ 10 metri, am fost oprit de agentul de poliție A.B., care mi-a cerut să îi prezint buletinul. Având în vedere că acesta nu avea uniformă de polițist și nici nu îl văzusem până atunci, am refuzat să mă legitimez întrebându-l ”Cine ești tu ca să mă legitimez în fața ta?”. Răspunsul lui a fost ”Îți arăt eu cine sunt”, după care m-a dus cu forța la secția de poliție, unde am fost bătut cu pumnii, picioarele și cu bastonul. Între timp, venise un coleg de-al lui care i-a cerut să mă lase în pace și atunci am luat-o la fugă, prin pădure, înspre casă. A luat-o și el la fugă după mine, însă am reușit să scap”, povestește tânărul, potrivit ziarulunirea.ro.

A doua zi, bărbatul povestește că s-a prezentat la spital în Ocna Mureș, iar acolo ar fi venit și agentul, care ar fi avut o tentativă de mituire, propunându-i să iasă la o masă pentru a se înțelege.

Am refuzat categoric și i-am spus că voi depune plângere, iar el mi-a zis că oricum martorii mei vor spune cum vrea el la tribunal”, spune Andrei.

Pentru că nu a fost internat la Ocna Mureș și se simțea rău, a doua zi, tânărul a sunat la urgențe și a ajuns la spitalul din Aiud, unde a și rămas internat, având două coaste rupte.

În speranța că i se va face dreptate, victima spune că marți, când va fi externat, va merge să depună plângere și apoi la Judecătoria Aiud.

Contactați telefonic, reprezentanții Poliției Alba au declarat că nu a fost depusă nicio sesizare în acest sens, însă pe baza a ceea ce a apărut în spațiu public, au fost demarate verificări.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO