Un tânăr din Alba susține că a fost bătut de un polițist chiar în secție. Reacția agentului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Procurorii din Alba investighează un incident petrecut între un tânăr de 28 de ani, din Ocna Mureş şi un poliţist.

Tânărul susţine că ar fi fost bătut în sediul poliţiei de agent, pe motiv că ar fi refuzat să se legitimize când a fost găsit beat pe stradă.

Ba chiar poliţistul nici nu purta uniforma în acele momente.
La rândul său, agentul susţine că toate acuzaţiile sunt nefondate şi a făcut o plângere împotriva tânărului pentru ultraj.

Incidentul s-a petrecut vineri seară, după ce tânărul şi câţiva colegi au mers într-un bar din Ocna Mureş, după orele de muncă. La final, când au ieşit afară, tânărul susţine că poliţistul îmbrăcat civil i-a cerut să se legitimeze.

Andrei Măieruțiu: ”Vine dansul şi zice către mine: "Buletinul”. Și m-am uitat la el. Zic: "Dar tu cine eşti să îţi dau buletinul?”. Nu era în uniforma de poliţist, era civil. Numai m-am trezit în secţia de poliţie. Acolo m-a bătut cu pumni, cu picioare, m-a lovit foarte tare la coaste, la față. Am reuşit de am scăpat şi am fugit prin pădure acasă."

Tânărul a ajuns la spitalul din Aiud, unde a rămas internat pentru investigaţii.

Bogdan Vințeler, medic Spitalul Municipal Aiud: "Prezenta escoriaţii faciale şi hematoame la nivel toracic afirmativ după o altercaţie.”

Superiorii poliţistului au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Comisar Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba:  
"S-a dispus efectuarea de verificări şi în ceea ce priveşte respectarea normelor de etică şi conduită profesională a polițistului care la momentul producerii incidentului era în timpul liber. Poliţistul implicat a formulat plângere pentru ultraj, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud”.

Ambele plângeri vor fi verificate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO