Un tanar de 16 ani din Arad acuza politistii de agresiune impotriva sa. Motivul bataii: sa recunoasca un furt

30-03-2015 17:00


Acuzatii grave sunt aduse politistilor dintr-o localitate din judetul Arad. Agentii sunt suspectati ca ar fi batut fara mila un baiat de 16 ani, ca sa recunoasca niste furturi din locuinte.

Adolescentul si familia acestuia sustin insa ca pustiul nu e un hot si nu a furat nimic. In plus, au obtinut un certificat medico legal care atesta o agresiune. Cazul este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad. 

Rudele tanarului sustin ca acesta a fost tratat de politisti ca si cand ar fi fost un infractor.

Dupa tratamentul aplicat de politisti, copilul a ajuns acasa intr-o stare jalnica. S-a prabusit la pamant, inconstient, si abia daca mai putea respira. Medicii de la SMURD, chemati de rude, l-au adus pe baiat in simtiri.

Cazul a ajuns in atentia Directiei pentru Protectia Copilului care a pornit o ancheta.

Vanina Vanci, purtator de cuvant DGASPC Arad: "Minorul a obtinut un certificat medico-legal care atesta ca a suferit un traumatism abdominal in urma unei agresiuni fizice. El este internat acum intr-un centru de primire minori pana la finalizarea anchetei si primeste consiliere psihologica".

Agentii banuiti ca l-ar fi batut pe baiat sunt cercetati de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.

Baiatul era luat in plasament de bunica lui si deocamdata refuza sa se intoarca acasa de frica politistilor. El va putea ramane in centrul de minori cel mult 6 luni.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO