Un tânăr cu probleme psihice a încercat să dea foc blocului, în prima zi din noul an

Dată publicare: 01-01-2020 20:28
Dată actualizare: 01-01-2020 20:32


Incendiu

Un incendiu a izbucnit, miercuri, într-un bloc din localitatea Berca, judeţul Buzău, aproximativ 20 de locatari fiind evacuaţi de jandarmi.

lterior, jandarmii au identificat un tânăr de 23 de ani despre care ceilalţi locatari susţin că ar fi provocat incendiul, el fiind predat poliţiştilor pentru cercetări. Incendiul a fost provocat de un tânăr care a fost internat pentru investigaţii la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, Georgiana Nazîru, în urma unui apel la 112 prin care se sesiza un incendiu într-un bloc de locuinţe din localitatea Berca, dispeceratul IJJ Buzău a direcţionat la faţa locului o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montan din localitatea respectivă.

"În baza informaţiilor transmise de locatari, jandarmii au identificat un bărbat de 23 de ani despre care se susţine că ar fi fost autorul incediului, persoana fiind imobilizată la autospeciala jandarmeriei, ulterior predată lucrătorilor de poliţie pentru investigaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Buzău, tânărul, care era cunoscut cu probleme medicale, cu acordul familiei, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca pentru a se stabili dacă urmează un tratament de specialitate şi dacă a incendiat intenţionat apartament şi nu accidental, după cum a declarat acesta.

Un incendiu a izbucnit miercuri la etajul patru al unui bloc din localitatea buzoiană Berca, 20 de persoane fiind evacuate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, din cauza fumului din bloc, locatarii au fost evacuaţi.

"La faţa locului acţionează pompieri de la staţia Petrom Berca şi două echipaje venite de la Buzău, din care o autospecială cu macara. Circa 20 de locatari din bloc au fost evacuaţi din pricina fumului de pe scările blocului", a declarat sursa citată.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO