Un tânăr a scris pe Facebook că polițiștii sunt ”maimuțoi” și ”fetițe”. Ce amendă a primit

Ultima actualizare: 29-01-2019 17:43

Un tânăr de 32 de ani din comuna Bradu, judeţul Argeş, s-a ales cu amenzi de 700 de lei, după ce i-ar fi jignit, pe Facebook, pe primar şi pe poliţiştii locali.

Omul spune că a fost doar ironic la adresa lor şi a continuat să facă astfel de postari pe internet. La rândul lor, agenţii l-au ameninţat cu noi sancţiuni.

Tânărul spune că totul a pornit de la nemulţumirea lui că primăria nu s-a implicat în problema pe care o are: ori de câte ori plouă, apa refulează din canal şi inundă toată strada cu mizerii.

Consideră că edilul şef ar trebui să ia măsuri şi că poliţia locală e datoare să amendeze compania de apă şi canalizare. Abia când a pus pe Facebook nişte postari ironice, poliţiştii i-au bătut la poartă, spune el. Însă nu ca să-l ajute, ci ca să-l sancţioneze.

Alin Ionită: "A venit poliţia locală şi mi-a spus clar agentul că are ordin să îmi facă cadou. Şi mi-a făcut cadou o amendă de 300 de lei. Am folosit cuvintele maimuţoi şi fetiţe. Nu cred că pot fi considerate jignitoare."

În procesul verbal de contravenţie, scrie negru pe alb motivul: a proferat cuvinte jignitoare în public, pe Facebook, la adresa poliţiştilor localil. Omul spune că niciunul dintre cuvintele lui nu pot fi considerate jigniri în sine şi o demonstrează cu ajutorul dicţionarului explicativ al limbii române.

Alin Ioniță: "Ce anume, de bulangiu? Ăsta, în DEX, nu înseamnă neapărat un cuvânt jignitor, poate să fie recepţioner, primitor sau ospitalier. Acum ... fiecare interpretează în modul în care înţelege."

Poliţiştii locali nu consideră, însă, inofensive epitetele cu care au fost gratulaţi.

Gheorghe Militaru, şef birou poliţia locală Bradu: "Întâmplător, am observat pe pagina de Facebook a dumnealui câteva comentarii printre care au fost strecurate şi câteva epitete jignitoare la adresa poliţiştilor locali. Epitete de genul "maimuţoi", " maimuţoii de la poliţia locală", ulterior "fetiţele de la poliţia locală Bradu”.”

Nici primarul nu a scăpat de furia cetăţeanului nemulţumit de modul în care administraţia îşi face treaba.

Reporter: ”Apelativul pe care îl foloseşte, de "Șpăguță", vă este adresat dvs. sau vreunui poliţist local?
Dănut Stroe, primar Bradu: ”Sincer, nu ştiu dacă face referire chiar la persoana mea sau în general, la angajaţii poliţiei locale. Nu mă interesează, că n-am timp de Facebook."

Bărbatul amendat a depus deja contestaţie şi vrea să facă plângere penală pentru abuz în serviciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO