Un roman, caraus pentru traficantii de droguri, a murit dupa ce doza de cocaina i-a explodat in corp

Dată publicare: 23-11-2012 18:22
Dată actualizare: 26-11-2012 06:54


Hotarat sa adune bani de nunta, chiar daca nu respecta legea, un tanar roman si-a gasit sfarsitul in Ecuador. El si logodnica lui au fost prinsi de politisti pe un aeroport din aceasta tara indepartata.

Amandoi erau carausi pentru traficantii de droguri. In agitatia creata, una dintre dozele de cocaina inghitite de tanar i-a explodat in stomac, iar drogul i-a intrat in corp. A murit de supradoza, in timp ce fata pe care dorea s-o duca la altar este in stare grava, din acelasi motiv.

La 24 si 25 de ani, Elena si Ionel aveau lumea la picioare. Parteneri de viata de mai bine de 3 ani, planuisera ca la vara sa-si intemeieze o familie. Acum un an au plecat sa munceasca in strainatate.

Planurile li s-au naruit vinerea trecuta, pe aeroportul international Mariscal Sucre, din Quito, Ecuador. Cei doi voiau sa se imbarce intr-un avion cu destinatia Europa, dar au fost opriti de politisti pentru ca erau agitati.

Ofiterii i-au supus controlului cu raze x si au vazut in stomacul lui 55 de capsule cu cocaina lichida, iar in al fetei, 45.

Lui Ionel i s-a facut rau. O doza de cocaina i se sparsese in stomac. Politistii i-au dus pe amandoi la spital, unde si Elena a facut convulsii. Ea a fost salvata, dar iubitul ei nu a mai avut nicio sansa.

Radu Mihail, consul al Romaniei la Quito: "Tanara mi-a spus ca au fost obligati sa faca asta, au fost racolati inca din tara".

Barbatul a murit pentru ca medicii de la spital nu aveau sali libere sa-l opereze.

Bogdan Oprita, medic Spitalul de Urgenta Floreasca: "Complicatiile cardio-vasculare sunt mult mai importante si un astfel de pacient, teroetic, poate sa fie pierdut, pentru ca astfel de pachete contin drogul in stare pura".

Acasa, la Rasnov, informatiile sunt putine. Toti refuza insa sa creada ca cei doi ar fi recurs la asa ceva.

Pentru politistii din America de Sud, astfel de cazuri sunt dese. Zeci de persoane sunt racolate ca sa transporte in organism cocaina. Si, tot mai des, pe lista autoritatilor apar nume de romani.

O alta romanca, Alexandra, este si acum intr-o inchisoare din Ecuador pentru aceeasi infractiune: a fost caraus pentru traficantii de droguri.


VIDEO PROTVPLUS.RO