Un român a rămas fără mașina de 130.000 de euro, la graniță


Ultimul update: Vineri 29 Martie 2019 21:09
Data publicarii: Joi 12 Aprilie 2018 15:48
Categorie: Stiri actuale
mercedes furat

Patru autoturisme, care erau căutate de autorităţile din Marea Britanie şi Italia, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, maşinile au fost indisponibilizate, iar faţă de persoanele care le deţineau se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire şi punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Unul dintre autoturisme, un BMW 530 D, a fost descoperit pe raza localităţii Tomeşti din judeţul Iaşi, de către poliţişti de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Iaşi - Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii.

"Existând suspiciuni cu privire la provenienţa maşinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie la data de 14 martie 2018", se precizează în comunicat.

Bărbatul de 33 de ani care conducea autoturismul a declarat că a cumpărat maşina în sistem leasing din Marea Britanie şi nu avea cunoştinţă că este căutată de autorităţile britanice.

Un alt autoturism, Mercedes Benz, produs în 2015, care era înmatriculat în Italia, a fost descoperit, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene la data de 7 aprilie 2018. Autoturismul are ca preț de catalog 130.000 de euro.

Tânărul de 24 de ani, din Braşov, care conducea maşina, a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetăţean italian, fără a şti că acesta se află în atenţia autorităţilor. Maşina a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, un autoturism Mercedes Benz C220, căutat de autorităţile britanice începând cu 19 martie 2018, a fost descoperit pe raza municipiului Vaslui, în cadrul unei acţiuni derulate de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Maşina era condusă de un bărbat de 31 de ani, care le-a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat-o în sistem leasing din Marea Britanie şi nu avea cunoştinţă că este căutată de autorităţile britanice.

"Autoturismul, în valoare de 69.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere", se precizează în comunicatul IGPF.

Cel de-al patrulea autoturism a fost identificat de poliţiştii de frontieră de la PTF Cenad în momentul în care un tânăr de 32 de ani, domiciliat în Italia, s-a prezentat, la volanul unei autoutilitare Iveco, pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, pe sensul de intrare în România.

"În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că există diferenţe între seria de şasiu din certificatul de înmatriculare şi cea pansonată pe caroseria autoutilitarei, maşina figurând în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia la data de 3 martie 2016", se menţionează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Şoferul a declarat că a cumpărat autoutilitara în urmă cu o săptămână din Italia, necunoscând faptul că este căutată de autorităţi. Maşina, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul instituţiei.

 

Sursa: Agerpres

Tags: masini, frontiera, furt,

VIDEO PROTVPLUS.RO