Directorul unei scoli generale din Gorj s-a urcat baut la volan si a fost cat pe ce sa loveasca masina unui echipaj de politie.

Profesorul, care tocmai iesise de pe un drum lateral fara sa se asigure, a pornit cu masina drept spre autoturismul politistilor. Cu un reflex de ultim moment, agentii au reusit sa evite impactul. Dar masina lor a ajuns intr-un sant de pe marginea drumului.

Politistii au pornit apoi in urmarirea soferului si, dupa cateva sute de metri, au reusit sa-l opreasca. Iar etilotestul a aratat, fara dubii, ca era baut.

"- Ati baut? De ce alergati?
- Multumesc, nu am nimic de spus"

Profesorul, respectat in comunitate pentru ca era si director de scoala, a reusit astazi performanta de a se urca la volan cu o alcolemie de 1,28 la mie in aerul expirat. A fost la un pas de a face praf masina unor politisti care circulau regulamentar.

"- In afara de o bere, a mai spus ca a baut altceva?
- Nu, atat a spus ca a baut doar o bere dar e imposibil de la o bere sa avem alcolemia asta.
- Ati vazut moartea cu ochii?
- Da, din pacate", a povestit Dumitru Tatomir, Politia Rutiera Gorj.

"- Ati mai intalnit o alcolemie atat de mare?
- Atat de mare si la ora asta, nu
- Vorbim de un profesor?
- Da, este chiar director la scoala generala din Bumbesti-Pitic"

Cazul a ajuns si in atentia inspectoratului scolar. Politistii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si neacordare de prioritate. In plus, profesorul care se afla la volan a ramas si fara permis.