Un parapantist a murit la Balea Lac, dupa ce s-a izbit de un perete muntos. Barbatul practica acest sport de peste 15 ani

06-07-2015 22:59


Zbor fatal pentru un parapantist. Barbatul de 42 de ani se afla platoul Balea Lac, impreuna cu mai multi amici, si avusese cateva lansari reusite.

La un moment dat, manevrele sale au devenit nesigure si s-a izbit de peretele muntos. Prietenii sai au anuntat jandarmii montani si salvamontul, dar nu au mai putut face nimic pentru barbatul cazut.

Incidentul s-a produs la o altitudine de peste 1.900 de metri.
Paul se afla in zona Balea, impreuna cu cativa prieteni. Barbatul practica acest sport de mai bine de 15 ani si avea la activ sute de zboruri. Curentii de aer sau o manevra imprudenta au facut ca aripa parapantei sa se intoarca si sportivul sa se loveasca de stanci.

 Adrian David, sef Salvamont Sibiu: "Intial apelul a fost ca parapantistul se deplaseaza sigur, poate cobora, dupa care, in decurs de o ora, am fost anuntati ca in urma prabusirii acesta a decedat. L-au gasit fara puls la locul prabusirii."

Cei care l-au vazut cazand au anunat echipa de salvare care patrula in zona. Echipajele de la Salvamont au reusit sa urce versantul, un perete muntos foarte inclinat si greu accesibil.

Plt. maj. Florin Muntean, jandarm montan zona Balea: "Era lovit la cap, avea trauma craniana deschisa, dupa cum arata avea fracturi interne, nu se mai putea face nimic. S-a lovit la cap, intitial de un perete si apoi iar. Era cu fata in jos cazut."

Nicolae Birla, cioban: "Am vazut aici cum a coborat, la noi, la stana, s-a invartit cu aerul si l-a dat de stanca acolo. Cand e timpul fain, vin si isi dau drumul. E riscat, cum sa nu fie riscant."

Echipele de salvare au actionat mai bine de patru ore pentru recuperarea corpului neinsufletit. Este cel de-a doilea accident de acest fel. Duminica, o tanara s-a prabusit cu parapanta in zona localitatii Lisa, in judetul Brasov. Din fericire, acesta a scapat cu cateva traumatisme.

VIDEO PROTVPLUS.RO