Un genist SRI a fost ranit de o grenada la un exercitiu militar

Ultima actualizare: 07-11-2012 21:32

Alerta de grad zero intr-o unitate din Bucuresti a Serviciului Roman de Informatii. O bubuitura puternica a zguduit cladirea, dupa ce o grenada fumigena ar fi explodat. Un angajat a fost ranit.

Incidentul a avut loc la un centru de pregatire SRI de la Chitila, iar seful Biroului de Presa al SRI, Sorin Sava, a declarat ca explozia nu a fost urmata de un incendiu. El a precizat ca ranitul a fost transportat la spital, iar reprezentantii SRI asteapta informatii despre starea acestuia de sanatate.

Barbatul este maistru militar in Brigada Antiterorista, are 40 de ani si este un foarte bun specialist in domeniul pirotehnic, avand experienta interna si internationala.

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat ca acest incident este unul izolat, iar astfel de exercitii sunt uzuale. Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Anca Onofrei, a declarat ca pompierii s-au deplasat la fata locului, dar nu au primit acceptul sa intervina, astfel ca s-au intors la baza fara sa intervina.

"Daca este vorba de o unitate militara, unitatile militare au serviciu propriu de interventie si isi gestioneaza singure situatia. Noi nu am intervenit", a spus Anca Onofrei.

Oricum, cert este ca, in prezent, procurorii Parchetului Militar Bucuresti fac cercetari dupa explozia din poligonul Serviciul Roman de Informatii de la Chitilia. Astazi s-a constituit un dosar penal, care are ca obiect accidentul de munca si explozia din poligonul Serviciul Roman de Informatii de la Chitilia.

La fata locului s-au deplasat doi procurori militari, care, impreuna cu o echipa de specialisti criminalisti, fac cercetari pentru a se stabili imprejurarile producerii incidentului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO