Un medic oftalmolog din Galați și psihologul spitalului CFR au murit din cauza COVID-19

05-12-2020 17:34


Numărul de infectări cu COVID-19 nu scade, din păcate. Au fost identificate în total 8.072 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, timp în care 134 de pacienţi au murit din cauza complicaţiilor produse de virus.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără şi două cadre medicale din Galaţi. Un medic oftalmolog de 68 de ani căruia noul coronavirus i-a afectat grav plămânii, şi o doctoriţă de numai 48 de ani - psiholog într-un spital suport COVID.

Dan Iacoblev era medic oftalmolog şi avea 68 de ani. S-a stins din cauza complicaţiilor pulmonare după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. Colegii de la spitalul "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi îl descriu drept un om blând, discret şi foarte generos. De multe ori se întâmpla să-şi ajute pacienţii cu medicamente cumpărate chiar de el.

Alina Dobre, manager Spitalul de Urgența Galați: „Domnul doctor a decedat în secția ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat şi muncitor."

Tot la Galaţi a murit şi Irina Brașoveanu, o femeie în putere, în vârstă de 48 de ani. Lucra ca psiholog la spitalul CFR însă mulţi ani a fost asistentă. Şi în cazul ei, virusul a fost agresiv. Boala a debutat violent şi a secerat-o înainte să ajungă la Terapie Intensivă.

Mihai Polinschi, vicepreședinte Colegiul Medicilor Galați
„Regretăm dispariţia lor prematură, Colegiul medicilor îşi exprimă profundele condoleanţe şi sperăm să nu mai avem evenimente de acest fel."

Peste 50 de cadre medicale au murit la datorie. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei, un caz din 62 a fost înregistrat în rândul personalului medical.

În prezent, aproape 12.500 de romani sunt în spitale. Între ei, 1280 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.

Capitala României rămâne cel mai important focar. Numai de ieri până astăzi au fost înregistrare 1.627 de cazuri noi.


VIDEO PROTVPLUS.RO