Un medic de 46 de ani din Botoșani a murit, iar colegii susţin că suprasolicitarea la muncă e de vină

Ultima actualizare: 08-01-2022 07:37
Spital COVID

Şeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat, vineri, după ce a ieșit din gardă, moartea acestuia, la vârsta de 46 de ani, fiind pusă pe seama suprasolicitării profesionale.

Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat, pentru Agerpres, că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.

"Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă", a afirmat Andrieş.

Medicului i s-a făcut rău acasă, după ce a ieşit din gardă, iar soţia sa a chemat echipajele medicale. Acestea l-au găsit în stop cardio-respirator.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, din cauza activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19.

"Sigur că este vorba de suprasolicitare", a subliniat Adăscăliţei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea "Medicină generală". El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO