Medicul din Timișoara care a murit în urma infecţiei cu COVID-19 suferea de obezitate gradul 2

Ultima actualizare: 29-08-2020 20:13

Un medic de 44 de ani din Timişoara a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Doctorul Cristian Milicin era intubat de câteva zile la Sectia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul s-a infectat cu noul coronavirus în urmă cu aproape trei săptămâni, iar starea lui de sănătate s-a agravat şi, în ciuda eforturilor colegilor de a-l salva, acesta a murit.

„Astăzi a decedat domnul Asistent Universitar Dr. Cristian Milicin, un medic tânăr, de doar 44 de ani, care activa în propria clinică, din cauza COVID-19, infectat în urmă cu mai puţin de 3 săptâmâni. Nu l-am cunoscut personal, dar profesional a fost un medic foarte bun, puternic şi sănătos, mereu dispus să ajute pe cei din jur. E un eveniment oribil ce ne loveşte pe toţi ca un trăznet şi încă un mesaj pentru acei inconştienţi care nu în acest virus nemernic. Întreg colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara este alături de familie. Sincere condoleanţe din partea tuturor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris pe Facebook Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Cristian Oancea Managerul spitalului Victor Babeş Timişoara: ”Am încercat toate terapiile posibile! Ca şi comorbiditate, avea obezitate gradul 2, nimic altceva. Dar există un tip de pacienţi care intră în terapie intensivă fără comorbiditati. Asistăm neputincioşi şi nu ştim ce să le facem. Îi atacă devastator! Avem în ultimele săptămâni 4 pacienţi care au decedat fără comorbiditati. Cu vârsta între 40 şi 50 de ani".

Medicii mai atrag atenția asupra unui aspect: virusul distruge plămânii în tăcere.

Magdalena Ciobanu medic priamr pneumolog: ”Există o discordanță între ceea ce vedem la tomografie şi ceea ce spune omul că simte. Ceea ce ne înspăimântă realmente este evoluţia acestor pacienţi pe care nu cunoaştem".

Doina Azoicai, Preşedinte Societatea Romană de Epidemiologie: ”Acestă boala ține de reacţia organismului de apărare şi de fapt, e demonstat, ține de hazard! Pentru că nu putem şti cum va evolua boala!”

Dincolo de cele 1365 de cazuri noi înregistrate azi, găsim 490 de pacienţi în stare gravă, la Terapie Intensivă. Statistica de până acum arată ca jumătate dintre ei vor muri.

Nelu Tătaru ministrul sănătăţii: ”5% dintre cazuri ajung la terapie intensivă, din studiile pe care le-am făcut până acum".

Tot ministrul Sănătăţii explică și următorul aspect dur: dacă vor fi 1.500 de cazuri zilnic, timp de 10 zile, vom ajunge cu 600 de bolnavi la Terapie Intensivă. În acest moment, România are 1050 de paturi speciale.

În București sunt cei mai mulți bolnavi noi - 241 de cazuri. Urmează Suceava şi Argeş.

Sunt două explicaţii pentru faptul că încheiem vara foarte sus, ca număr de infectări. În primul rând, turiştii, care iau virusul la munte ori la mare, se întorc și-l răspândesc în zonele în care locuiesc. Apoi, navetișii.

Nelu Tătaru Ministrul Sănătăţii: "Transportul de navetişti, intră şi interjudeţenele, ne-a arătat la testări că aveau o rată mare de pozitivare. Rămâne ca în această peroadă să putem gestiona cazurile care se prezintă".

Autorităţile se tem că situaţia se va agrava, în toamnă.

Când se întâlnesc, la răscruce, mai mulți factori critici: temperaturi scăzute, apariția primelor cazuri de gripă sezonieră, întoarcerea ultimelor serii de români din concendii și începerea școlii.


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO