Un incendiu puternic a mistuit un imobil abandonat, dar și nouă mașini parcate în apropierea lui

Ultima actualizare: 10-01-2022 19:49

În țară, un incendiu puternic, izbucnit într-un cartier din Slatina, a distrus un imobil abandonat și 9 mașini parcate în apropiere.

Focul a fost aprins de un om al străzii care a vrut să se încălzească. Sunt puține șanse așadar ca el să îi poată despăgubi pe proprietarii care nu aveau și poliță de asigurare facultativă pentru autoturismele distruse.

Treziți de sunetul sirenelor mașinilor de pompieri, oamenii care locuiesc în zonă au filmat de la ferestre dezastrul în timp ce proprietarii autoturismelor parcate lângă clădirea abandonată încercau să le mute de acolo. Nouă vehicule nu au mai putut fi scoase din flăcări.

Șase autospeciale de la ISU Slatina au intervenit să stingă focul. Trei ore a durat intervenția.

Un om al străzii care s-a adăpostit în clădirea abandonatăb a aprins un foc să se încălzească și a provocat astfel nenorocirea. Incendiul a înghițit - mai întâi - imobilul, apoi a ajuns la mașinile din jur.

Elena Dinuț, martor: El a rămas aici noapte și a făcut foc. Și de aici s-a întâmplat. Focul a crescut rapid și mașinile distruse. Multe aproape integral. Unele nu aveau CASCO.

Ion Buncu, martor:Mașina aia neagră din colț, vedeți că e coaptă vopseaua la spate. Dacă lua foc ăla expoda, normal, că avea rezervorul spart.

Bărbatul care ar fi provocat incendiul are 62 de ani. Polițiștii l-au găsit într-o cameră a imobilului dezafectat unde se refugiase din calea flăcarilor. A scăpat teafăr și urmează să dea mai multe declarații.

Ionuț Vasiloaică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Olt:Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă.

Pierderile produse de incendiu nu au fost deocamdată estimate. Ar fi vorba de câteva zeci de mii de euro. Proprietarii mașinilor care nu erau asigurate vor rămâne, cel mai probabil, cu paguba pentru că omul care a dat foc nu are cum să îi despăgubească.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO