Un incendiu de proporţii a izbucnit la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. VIDEO

incendiu oradea

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă seară, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea, mai multe echipaje de pompieri intervenind la faţa locului.

UPDATE 00:08 - Incendiul de la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere.

Potrivit IGSU, intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”. Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, anunţă că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire.

Citește și
masina pompieri
Locomotiva unui tren care transporta combustibil a luat foc în mers, într-o localitate din Prahova
Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”

Incendiul izbucnit, sâmbătă seară, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, anunţă că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire.

”Pentru eficientizarea misiunii de stingere, forţele de la faţa locului vor fi suplimentare cu o autoscară de la ISU Arad. La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcarilor la vecinătăţi”, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii IGSU.

La rândul său, prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire.

"S-a reuşit izolarea clădirii, s-a stopat extinderea incendiului pentru clădirile învecinate, nu mai este pericol de extindere. În 15 minute, cred că vor reuşi să intre în clădire cu măsurile tehnice de precauţie necesare pentru câ există şi pericol de prăbuşire, clădirea fiind foaete veche în interior”, a declarat prefectul de Bihor.

UPDATE 23:22 - IGSU: Intervenţia de la Oradea, deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat, potrivit News.ro.

Intervenţia celor peste cincizeci de pompieri care încearcă să stingă incendiul izbucnit la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Mai multe persoane au fost evacuate din locuinţele din apropiere.

Potrivit IGSU, incendiul de la Oradea se manifestă la o clădire cu regim de înălţime parte, etaj şi mansardă.

”Arderea se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi, Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

La faţa locului intervin peste 50 de pompieri militari cu nouă autospeciale de stingere şi două autoscări de intervenţie la înălţime. De asemenea, este prezentă o ambulanţă SMURD.

Incendiu de proporţii la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă seară, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea, mai multe echipaje de pompieri intervenind la faţa locului. Deocamdată, nu au fost anunţate victime.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oradea, mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi încearcă să izoleze flăcările şi să stingă incendiul. În acest moment, peste 50 de pompieri acţionează pentru limitarea incendiului care riscă să se extindă la o clădire învecinată.

Se intervine cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2, dar şi cu o autospecială cu scară.

Incendiul este transmis live pe Facebook de persoane aflate la faţa locului, iar din imagini se pare că foarte multă lume s-a strâns în zonă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Stuaţii de Urgenţă (IGSU) au precizat pentru News.ro că incendiul se manifestă la nivelul acoperişului, iar suprafaţa este de aproximativ 200 de metri pătraţi.

”Se intervine pentru localizarea incendiului, astfel încât flăcările sa nu se extindă la vecinătăţi”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea este unul din cele mai valoroase edificii construite în stil baroc pe teritoriul României.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
Citește și...
Incendiu de amploare, la 50 km de Berlin. Fumul înecăcios se simte până în capitală. FOTO
Incendiu de amploare, la 50 km de Berlin. Fumul înecăcios se simte până în capitală. FOTO

Autoritățile din Germania sfătuiesc locuitorii Berlinului să țină închise ușile și ferestrele, din cauza unui incendiu masiv de pădure izbucnit la aproximativ 50 de kilometri de oraș.

Locomotiva unui tren care transporta combustibil a luat foc în mers, într-o localitate din Prahova
Locomotiva unui tren care transporta combustibil a luat foc în mers, într-o localitate din Prahova

Locomotiva unui tren care tracta 27 de vagoane încărcate cu combustibil a luat foc, sâmbătă dimineața, în mers. Incidentul a avut loc în apropierea localității Pantazi din județul Prahova.

Recomandări
Circ pe bani publici în Piața Unirii. Buldozerul chemat de Nicușor Dan a rănit două persoane. Băluță își retrage echipele
Circ pe bani publici în Piața Unirii. Buldozerul chemat de Nicușor Dan a rănit două persoane. Băluță își retrage echipele

Echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei au fost direcţionate, luni seară, către Piaţa Unirii, unde primarul general Nicuşor Dan s-a prezentat pentru desfiinţarea gardurilor montate de Primăria Sector 4, pentru a preveni escaladarea conflictului.

Surse: Nelu Tătaru și-a instalat o cameră ca să supravegheze dulapul cu bani. Pacienții săi povestesc cum primea șpăgile
Surse: Nelu Tătaru și-a instalat o cameră ca să supravegheze dulapul cu bani. Pacienții săi povestesc cum primea șpăgile

Procurorii pot percheziționa casa, biroul, și telefonul fostului ministru al sănătății, Nelu Tătaru. Deputații au încuviințat cerea DNA și l-au dat pe mâna justiției. Înainte de a fi audiat de colegii săi Nelu Tătaru a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Promisiunile politicienilor și drama minorilor dependenți de droguri. România are un singur centru în care sunt tratați
Promisiunile politicienilor și drama minorilor dependenți de droguri. România are un singur centru în care sunt tratați

Într-o Românie în care se vorbeste mult prea puțin despre dependențe și nu se face mare lucru, crește consumul de droguri și scade dramatic vârsta consumatorilor.