Un incendiu a mistuit locuinta modesta a unei familii cu sase copii, din Baia Mare. Micutii au scapat ca prin minune

30-03-2015 07:33


O familie cu sase copii, din Baia Mare, a ramas sub cerul liber si doar cu hainele de pe ei, in urma unui incendiu devastator.

In doar cateva minute, focul a inghitit intreaga locuinta, si asa modesta. In momentul in care flacarile s-au aprins, mama era in casa cu trei dintre copii si a reusit sa-i salveze.

Incendiul a izbucnit in miezul zilei, cand mama era acasa cu trei dintre copii. Cel mai mic are 2 ani, iar in momentul in care focul s-a aprins, acesta dormea.

Cu o viteza fulgeratoare, femeia l-a luat in brate, iar pe ceilalti doi - unul de 4 si altul de 5 ani - i-a apucat cu o mana si a tipat la ei sa iasa afara.

Mama copiilor: "Atat cat am apucat si am tipat din casa, afara. Dintr-o data, cand am iesit pe coridor, mi-a iesit flacara in spate. A cazut de sus in jos!"

Noroc ca in momentul incendiului ceilalti trei micuti erau plecati de acasa si astfel femeii i-a fost mai usor sa-si salveze pe cei ramasi. Din locuinta lor insa n-a mai putut fi nimic salvat.

Ioan Osan, ISU Maramures: "Am constatat ca o parte a locuintei arde in intregime. Incendiul risca sa se propage la alta locuinta din apropiere. L-am localizat."

Mama copiilor: "Am ramas socata. O sa merg o noapte la sora mea, apoi o sa vad eu."

Impresionati de soarta grea pe care o vor avea cei sase copii, ramasi fara nimic, oamenii din Baia Mare s-au solidarizat. Cand inca pompierii actionau pentru lichidarea incendiului, le-au adus plase intregi cu haine. Macar sa aiba cu ce se imbraca, daca unde sa se adaposteasca nu mai au.

Copil: "Am adus niste hainute pentru ei, de la sora mea, ce nu-i mai e bun."

In urma cercetarilor, pompierii au stabilit ca incendiul ar fi pornit de la cosul de fum neizolat corespunzator. Locuinta modesta in care stateau cei sase copii cu parintii lor era construita chiar de ei si se incalzeau la o soba cu lemne.

VIDEO PROTVPLUS.RO