Fostul ofiter care a incercat sa isi ucida sotia: "Am crezut ca e un hot". Ipoteza procurorilor

Ultima actualizare: 08-10-2012 21:49

A vrut sa isi execute nevasta sau pur si simplu bautura i-a intunecat mintea? Deocamdata, este greu de spus. Cert este ca un scandal urias, cu un fost politist in centrul atentiei, este pe cale sa izbucneasca la Constanta.

Barbatul si-a impuscat sotia in cap, pentru ca, spune el, a confundat-o, azi-noapte, cu un hot. Procurorii nu cred o iota din aceasta poveste, intrucat, individul a tras de doua ori, de la mica distanta. Deocamdata, victima lui este in viata, dar nu va putea sa depuna marturie, prea curand.

Criminalistii si procurorii au verificat casa centimetru cu centimetru. Imediat au stabilit ca fostul politist era baut in momentul in care a tras. Abia dupa cateva ore au refacut impreuna cu el filmul incidentului.

Fostul politist si sotia lui dormeau intr-o camera de la parterul vilei. Femeia ar fi auzit niste zgomote in curte, asa ca s-a dus la fereastra din living. Barbatul sustine ca nu si-a dat seama ca a plecat din pat si doar ar fi auzit-o tipand. Buimac, a luat pistolul dintr-un sertar, a ajuns in dreptul usii si a tras. Si-a nimerit nevasta care se afla la doi metri distanta.

''Primul glont a lovit-o in plin pe femeie. Desi si-a dat seama ca si-a ranit sotia, a tras si ce-l de-al doilea glont tot spre zona in care se afla sotia lui. Proiectilul a trecut razant de capul femeii. Dupa acest foc a pus piedica pistolului si apoi a sunat la 112", spun anchetatorii.

Ranita in varsta de 62 de ani a fost operata de doua ori, iar medicii au reusit sa o salveze. Este in stare grava, dar are sanse.

Anchetatorilor nu li se pare credibila varianta fostului politist si il acuza de tentativa de omor. Potrivit procurorilor, barbatul a tras direct spre sotia lui, fara niciun avertisment.

In cazul lui, ca fost lucrator la frontiera experienta militara trebuia sa isi fi spus cuvantul. Era obligat sa stie cum se foloseste o arma de foc si mai ales ca niciodata nu tragi fara sa anunti inainte. Probabil ca a uitat de toate aceste proceduri din cauza alcoolului.

Barbatul si-a cumparat pistolul TT in urma cu o luna. Dormea cu arma aproape de frica hotilor, spune el, dupa ce anul a trecut a fost pradat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO