Drum bun, dragi turisti. In Romania, ne laudam cu inca 21 de km de autostrada si nici aia gata

28-07-2011 18:38


In sfarsit mai primim si o veste buna dinspre litoral. Turistii care se indreapta vineri spre mare vor ajunge mai repede la destinatie. Vineri a fost inaugurat noul tronson, de 21 de kilometri, din Autostrada Soarelui Murfatlar-Agigea.

Partea proasta este ca in principal se va circula pe un singur sens. Noi am testat astazi soseaua si am descoperit ca muncitorii inca turnau asfalt pe anumite portiuni.

Din cei 21 de km de autostrada pe 14 km se va circula pe un singur tronson ceea ce inseamna ca vom avea o singura banda pe fiecare sens de mers. Odata rezolvata problema exproprierilor si siturilor arheologice, muncitorii s-au pus pe treaba si doua luni nu s-au oprit.

De la Bucuresti puteti merge intins 164 de kilometri pe autostrada pana la Cernavoda. Urmeaza 20 de kilometri de drum national pana la Medgidia iar de aici pana la urmatoarea bucata de autostrada aveti doua optiuni.

Medgidia spre Valea Dacilor, pe un drum judetean iar dupa Ciocarlia de Sus se intra pe noul tronson. Sau de la Murfatlar faceti dreapta in centrul orasului tot spre Ciocarlia.

Surpriza acestui tronson de autostrada este podul ce trece peste Canalul Dunare Marea Neagra. Inca se mai lucreaza la el insa maine turistii vor putea traversa canalul in siguranta. Pe autostrada au aparut si primele panouri rutiere insa nu va asteptati sa gasiti refugii, toalete sau benzinarii.

Noul drum ii scoate pe turistii care merg in sudul litoralului direct la Agigea. Ca sa intelegeti aceasta este vechea sosea Constanta Mangalia. Oficial, noul tronson va fi inaugurat maine la pranz de ministrul transporturilor Anca Boagiu.

Tags: autostrada,

VIDEO PROTVPLUS.RO