Un eurodeputat PSD sugerează că Rusia este de vină pentru furtunile din România


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 30 Iunie 2018 20:17
Categorie: Stiri actuale
pascu

Eurodeputatul social-democrat Ioan Mircea Pașcu sugerează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Rusia s-ar afla la originea furtunilor care au făcut prăpăd în România, Bulgaria și Grecia.

Fostul ministru al Apărării și-a chestionat publicul de pe Facebook dacă a observat că în Rusia, pe toată durata desfășurării Cupei Mondiale, a fost o vreme perfectă, iar România, Grecia și Bulgaria s-au confruntat cu furtuni puternice care au adus atât pagube materiale, cât și pierderi de vieți omenești.

"A observat cineva ca, de doua săptămâni de când a început Cupa Mondiala, pe toate stadioanele din Rusia europeană este soare, in timp ce in jur, ma refer la noi, la bulgari şi la greci avem numai ploaie si furtuni? Doua săptămâni - şi vor urma încă doua, pana la sfârşitul Cupei - Rusia se afla încontinuu intr-o zona de înaltă presiune atmosferică, iar cei din jur intr-o zona de presiune joasa ...Sunt convins ca este vorba exclusiv de efectele încălzirii globale ...", a scris Ioan Mircea Paşcu.

 La postarea respectivă a comentat și cosmonautul român Dumitru Prunariu care l-a și aprobat, de altfel, pe europarlamentar.

”Ce frumos si nevinovat gandesti Puiu draga. Imi amintesc cand la Moscova in 1980 a fost Olimpiada si era o vreme ploioasa, cu jumatate de ora inainte de deschiderea oficiala deasupra stadionului moscovit s-a facut senin si asa a tinut pana dupa terminarea ceremoniei. Eram acolo in pregatire pentru zborul cosmic. Rusii s-au laudat atunci cu tehologia cu rachete de alungare (sau provocare) a ploii”.

”Tot timpul am avut in minte situaţia aceea”, a venit și răspunsul lui Paşcu.

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO