Cei 11 tineri din Brasov care au adus in Romania un drog sintetic extrem de periculos au fost arestati pentru 30 de zile

27-01-2016 12:27


Procurorii au cerut arestarea tinerilor care au in...
Cei 11 tineri din Brasov care au adus in Romania u...

Toti cei 11 tineri din Brasov, acuzati ca au introdus pe piata romaneasca un drog nou si foarte periculos, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT au sustinut si in fata judecatorilor ca gruparea s-a extins rapid si a raspandit noul drog in toate cartierele Brasovului si in Codlea.

Pretul foarte mic, la jumatate fata de stupefiantele clasice, a facut ca numarul clientilor, mai ales adolescenti, sa sporeasca uluitor. Multi dintre ei au ajuns la spital, in stare grava.

Anchetatorii spun ca gruparea era coordonata de doi indivizi care s-ar fi mai ocupat si in trecut cu traficul de stupefiante. De data aceasta insa au produs un drog sintetic, foarte puternic.

Un martor a recunoscut ca a a asistat la prepararea noului drog in locuinta unuia dintre suspecti si ca a cumparat cateva doze cu preturi cuprinse intre 30 si 50 de lei. Le-a povestit anchetatorilor ca dupa consumul substantelor a avut palpitatii, aritmie si a a simtit ca se distruge pe interior.

Efectele devastatoare ale noului drog apareau imediat iar multi dintre clienti - mai ales adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani - au ajuns la spitalul de copii Brasov cu intoxicatii grave cu substante chimice.

Tudor Ciuhodaru, medic: "Este ingrijorator ca la ora actuala se poate comercializa pe piata romaneasca in combinatii si mai toxice, nu fac decat sa accentueze efectele negative ale substantei de baza."

Dintre distribuitori, capii retelei si-au selectat si recuperatorii: tineri cu statura impunatoare, bine antrenati la sala de forta, care aveau misiunea sa recupereze cu orice pret banii de la clientii sau partenerii care nu plateau la timp.

La perchezitii, anchetatorii DIICOT au gasit in locuintele suspectilor plantele care intra in compozitia tigarilor cu efect psihoactiv.

Mai mult, la controlul corporal amanuntit care se face de regula atunci cand cei retinuti sunt bagati in arestul politiei, gardienii au mai facut o descoperire: unul dintre inculpati avea asemenea fragmente vegetale chiar asupra lui, in captuseala hainei.

Judecatorul de drepturi si libertati a considerat ca toti cei 11 suspecti reprezinta un real pericol social asa ca a decis arestarea lor preventiva.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO