La 7 ani, cantareste 10 kilograme si arata ca un copil de 3 ani. De ce nu si-a dus o mama baiatul la medic timp de un an

Ultima actualizare: 07-11-2016 07:13

O mama din judetul Iasi este acuzata de medici ca si-a pus in pericol copilul. Timp de un an nu l-a dus la spital desi stia ca poate sa moara.

Baiatul de 7 ani cantareste putin peste 10 kilograme si arata ca un prunc de 3. Doctorii spun ca situatia lui este atat de grava, incat risca sa ajunga pe lista de asteptare pentru un transplant renal.

Mama a ajuns la spital abia vineri dimineata, dupa un an in care bietul copil putea sa moara sub ochii - din cauza insuficientei renale cronice de grad 4.

Lenuta Andronic, mama copilului: "Nu am venit ca nu am avut posibilitati.

Reporter: "Copilul are rinichii foarte bolnavi."

Lenuta Andronic: "Stiu, amandoi afecteati. Ce sa fac, viata doar nu o sa mi-o iau. Cat va da Dumnezeu atat o sa traiasca, atat ii da"

Halucinanta este si atitudinea avuta in fata medicilor care se lupta sa ii salveze copilul. Mama nu a stat mult pe ganduri si - spun doctorii - a refuzat sa ramana internata alaturi de cel mic.

Reporter: "Daca va murea acasa, doamna?"

Lenuta Andronic: "Eh, ce sa fac, dar nu cred ca murea"

Catalina Ionescu, purtator de cuvant la Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi: "Evolutia unei boli renale cronice merge spre nefunctionalitatea totala a rinichiului. Prin complicatii copilul poate sa decedeze. Mama a solicitat ca sa ramana singur copilul"

Doctorita de familie si un asistent social au reusit sa o trimita pana la urma la spital iar cand a ajuns acolo baietelul era in stare critica.

Elena Sereteanu, medic de familie: "Este aproape de dializa, complicatii severe, pana la deces. Neingrijit, nealimentat"

Mihaela Ciobanu, asistent social la primaria Vladeni: "Dimineata am venit sa verificam daca a mers mama la spital sau nu. Nu avea de gand nici vierni. Am chemat salvarea"

Acasa, in comuna Vladeni, femeia mai are cinci copii. Familia traieste intr-o casa cu doua camere, izolata de restul satului. Rudele spun ca stiau de copilul bolnav dar nu au putut face prea multe.

Reporter: "Mama putea sa mearga la spital?"

Viorel Velescu, unchiul copilului: "Putea, dar daca nu s-a dus, ce pot sa ii fac eu?"

Baietelul va incepe sedinele dializa, dar ar putea avea nevoie urgent de un transplant de rinichi. Mama sa este in vizorul autoritatilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO