Un copil de 2 ani a plonjat 4 metri in gol, dupa ce s-a sprijinit de plasa de tantari si aceasta a cedat

09-08-2014 07:22


Ramas nesupravegheat pret de cateva clipe, un copil 2 ani din Vaslui a cazut vineri seara de la geamul unei sali de biliard, unde era impreuna cu mama lui.

Femeia n-a observat nici cand fiul ei s-a sprijinit in plasa de tantari si nici cand aceasta a cedat, iar micutul a cazut de la 4 metri inaltime. Incidentul a fost anuntat la 112 de un client al localului.

Pentru ca a suferit lovituri puternice la cap, copilul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Iasi, unde a fost operat de urgenta. Desi constient, copilul a suferit un traumatism puternic la cap.

"Mama-sa zice ca era geamul inchis si a impins cu mainile si a cazut. Noi l-am gasit constient, plangea, nu si-a pierdut deloc cunostinta", povestesc medicii de pe ambulanta.

Plasa s-a rupt, iar copilul a plonjat in gol. Un client al localului a auzit zgomotul si l-a gasit pe micut prabusit in strada, plin de sange.

"Un copil constient, cu un traumatism cranio-cerebral prin cadere de la inaltime, cu hematon gigant fronto-parietal. S-a hotarat trimiterea copilului la Iasi cu elicopterul", a declarat dr. Carmena Piseru, de la UPU Vaslui.

Din cauza loviturii puternice la cap, copilul a fost dus la Clinica de Neurochirurgie de la Iasi, pentru operatie.

"Foarte urat din partea mamei. Copiii se fac ca sa avem grija de ei. Neglijenta, neglijenta, copii lasati in voia sortii", considera o localnica.

Deocamdata, politistii n-au reusit sa stabileasca unde era mama copilului in momentul in care fiul ei a cazut de la etaj, astfel ca va fi si ea audiata. Totodata, cazul va ajunge si in atentia reprezentantilor de la Protectia Copilului, iar mama ar putea sa fie cercetata pentru neglijenta.

VIDEO PROTVPLUS.RO