Un copil de 2 ani a murit dupa ce a cazut intr-un put adanc de cinci metri. Cazul este investigat de Protectia Copilului

28-05-2014 13:24


Incident grav, miercuri dimineata, intr-o comuna de langa Iasi. Un copil de doi ani a incetat din viata dupa ce a cazut intr-un put adanc de 5 metri.

Baietelul, impreuna cu o sora de 5 ani, a iesit din curte si s-a dus la fantana aflata la marginea satului, sa se joace, si nu se stie exact cum s-a intamplat nenorocirea.

Speriata, fetita a cerut ajutorul catorva vecini, iar unul dintre ei a sarit in fantana si a reusit sa-l scoata pe copil.

Din pacate insa, cel mic s-a stins la spital, cateva ore mai tarziu.

Nenorocirea s-a petrecut miercuri dimineata, in jurul orei 9, in comuna Barnova. Mama copiilor - baietelul de 2 ani si doua surori de 5 si 6 ani - i-a lasat singuri acasa si a plecat la primarie pentru o adeverinta. Nici tatal lor nu era acasa. Muncea cu ziua prin sat.

Martorii povestesc ca baiatul a iesit din curte si s-a dus dupa sora sa, care voia sa aduca de la fanana o galetusa cu apa. Acolo insa, copilul a alunecat pe pamantul umed si s-a prabusit in putul care nu era inaltat si asigurat corespunzator.

Un vecin a sarit in fantana, l-a scos pe copil si a incercat sa-l resusciteze pana la venirea ambulantei. Baiatul a fost dus in coma la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi unde, din pacate, s-a stins la scurt timp.

Vecinul care a sarit dupa baietel spune ca a incercat sa faca tot posibilul pentru a-l resuscita pana la sosirea echipajelor
de pe ambulanta. Cel mic intrase in stop cardio-respirator.

"Eu am fost la treaba si m-a anuntat cineva ca baiatul s-a inecat in fantana. Nevasta era plecata la primarie, i-a lasat singuri acasa si nu avea cine sa ii supravegheze", a spus tatal baiatului.

Cei de la ambulanta l-au preluat pe copil in coma si l-au dus repede la spital. Din pacate, copilul n-a mai rezistat decat cateva ore.

Localnicii spun ca putul de la marginea satului nu este asigurat corespunzator si oricand aici se mai poate intampla o tragedie.

Cazul a intrat in atentia celor de la Protectia Copilului.

Vecinii spun ca baietelul si surorile lui erau adesea lasati nesupravegheati de parinti. De altfel, cei doi soti au mai avut doi copii care au murit la cateva luni de la nastere, din cauza unor probleme medicale. Un alt copil al familiei se afla in plasament.

Daca se va dovedi ca parintii au dat dovada de neglijenta, ar putea fi decazuti din drepturi.

Tags: decese, inec, iasi,

VIDEO PROTVPLUS.RO