Un copil de 11 ani îi atrage atenția ministrului Daea asupra exprimării. VIDEO cu dialogul

09-03-2018 15:02

Petre Daea, copil

Oprit la casa unui fermier din Bradu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, l-a declarat pe fiul acestuia drept cel mai bun prieten al său.

Copilul de 11 ani nu s-a arătat impresionat de valul de afecțiune și chiar a refuzat numărul de mobil al ministrului: ”Nu-mi trebuie”, relatează Turnul Sfatului.

Raul, fiul de fermier, l-a sfătuit pe Daea să doarmă noaptea, după care i-a cerut să explice cum sunt “suprafețele întinse, dar nu foarte mari”. 

Vizita ministrului Petre Daea în județul Sibiu a avut drept scop promovarea programelor de susținere a creșterii porcilor din rasa Mangalița și Bazna. Astfel, ministrul a venit la Sibiu pentru a prelua zece purcei de la un crescător din Nou, pe care i-a dus unui alt fermier din satul Bradu.

După fotografiile de protocol și declarațiile aferente, ministrul a fost invitat în casa fermierului din Bradu, Daniel Ștefu, la o cafea și o gogoașă. Înăuntru, ministrul l-a declarat pe Raul, fiul fermierului, prietenul său și s-a oferit să îi dea și numărul de telefon.

Băiatul de 11 ani a refuzat, inițial, spunându-i că n-are ce face cu numărul ministrului. Dojenit de tatăl său (“cum să nu îți trebuiască numărul unui ministru?”), Raul Ștefu a decis să asculte de îndemnul ministrului de a fi “cel mai critic partener”.

Prin urmare, i-a cerut ministrului să îi explice ce înțeles are expresia “suprafețe întinse, dar nu foarte mari”. Expresia a fost folosită de Daea pentru a descrie o situație de la Rădăuți, unde “pe suprafețe întinse” au fost plantați plopi. “Nu suprafețe mari, suprafețe mici”, a continuat mai apoi Daea descrierea plantațiilor de plopi.

În fața lui Raul, ministrul a răspuns ce a avut în minte anul trecut. “Vezi fața asta de masă? Ea este întinsă, dar nu e foarte mare. Trebuie să fiu atent la exprimări”, a declarat Daea. “Acum, cu toții mai greșim”, l-a împăcat Raul Ștefu.

Discuțiile dintre cei doi au pornit de la faptul că pe parcursul nopții traficul rutier este mai puțin aglomerat, iar ministrul ar putea circula mai ușor noaptea. Spre mirarea lui Raul, care l-a sfătuit pe ministru să doarmă noaptea în loc să se pună la drum.

Dialogul dintre cei doi a fost filmat și făcut public de Instituția Prefectului Sibiu.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26