Un camion cu zeci de migranţi a fost găsit şi în România. În ce stare erau refugiaţii

Ultima actualizare: 26-10-2019 13:40

Poliţiştii de frontieră de la vama Nădlac I - Nagylak au descoperit 20 de cetăţeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia şi India, care încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în interiorul unei autoutilitare încărcate cu paleţi.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, vineri seara, în jurul orei 22:00, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român care conducea o autoutilitară înmatriculată în România, relatează Agerpres.

Conform documentelor de însoţire, acesta transporta paleţi din România, cu destinaţia Austria.

"În interiorul acestuia au fost descoperite ascunse în 6 lăzi din placaj, douăzeci de persoane. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia şi India, 12 bărbaţi, 3 femei şi 5 copii, toţii adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar minorii între 15 şi 17 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei", se precizează în comunicatul ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi în cazul şoferului, respectiv pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO