Un bloc din Baia Mare a sărit în aer din cauza instalatorului. Ce a uitat să facă

Ultima actualizare: 13-01-2020 12:24

O explozie puternică a zguduit un bloc de garsoniere din Baia Mare, duminică dimineaţă, iar 44 de persoane au fost evacuate de urgenţă.

Nimeni nu a fost rănit, dar pagubele sunt însemnate. Patru locuinţe au fost afectate de suflul exploziei, iar din primele informaţii, neatenţia unui instalator ar fi provocat deflagra’ia. Omul nu ar fi montat cum trebuie un aragaz. Însă ancheta este abia la început.

Deflagraţia s-a produs într-o garsonieră de la etajul 3 al blocului. A fost atât de puternică încât suflul a doborât uşa de la intrarea în garsoniera de vis-a vis, iar din locuinţa vecină s-a desprins parchetul. Ca prin minune, bărbatul în casa căruia a avut loc explozia, în vârstă de 60 de ani, a scăpat teafăr.

"O bubuitură atât, eram în casă. Avem şi detector de gaz. M-am speriat. Din cauza aragazului, are ceva dop în spate şi de acolo”, spune proprietarul.

Dopul de plastic despre care vorbeşte bărbatul trebuia scos de instalatorul care a montat aragazul. Doar că acest lucru ... nu s-a întâmplat!

Proprietarul garsonierei în care s-a produs deflagraţia susţine că a apelat la un instalator autorizat când a pus în funcţiune aragazul. Acesta risca să fie tras la răspundere, în cazul în care se dovedeşte că a greşit.

DAN BUCĂ, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș: "Înainte de Crăciun în garsoniera respectivă a fost instalat un aragaz, persoana respectivă nu a fost atentă, aragazul are un dop din plastic, din fabricaţie, acolo au fost acele scurgeri de gaze de la presiune."

Alte 3 garsoniere au fost afectate de explozie, dar proprietarii nu erau acasă. Inclusiv maşinile parcate în fata imobilului au fost avariate. Din fericire nu au fost victime.

Cu toate că explozia a fost puternică, structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, susţin reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO