Un barbat din Poplaca a fost impuscat in picior pe cand muncea la camp. Cum a fost posibil incidentul

Ultima actualizare: 18-03-2017 07:02

Caz uluitor in judetul Sibiu, unde un barbat a fost impuscat in picior in vreme ce mergea spre terenul sau agricol.

Un barbat din comuna sibiana Poplaca a fost impuscat in timp ce trecea prin dreptul unui poligon militar aflat la iesirea din municipiul Sibiu, cazul fiind preluat de catre procurorii militari care au deschis o ancheta. Barbatul a povestit ca a simtit o durere in picior, dar nu si-a dat seama ce s-a intamplat. Abia spre seara a ajuns la Urgenta, iar medicii au constatat ca are un glont in gamba.

Din fericire rana barbatului nu este grava iar victima se afla acum in grija medicilor. A fost operata iar glontul extras din picior va fi predat autoritatilor. Reprezentantii armatei sustin ca toate procedurile privind securitatea tragerilor au fost respectate dar o ancheta este acum in curs. In sat se afiseaza un tabel prin care localnicii sunt anuntati care este programul din poligon si cand n-ar trebui sa mearga in zona pentru ca sunt trageri. Dar, pentru ca e primavara si au mult de lucru, taranii nu tin seama de avertismente.

Barbatul in varsta de 58 de ani a ajuns la spital pe picioarele lui. Reprezentantii ministerului Apararii trebuie sa explice anchetatorilor cum a fost posibil ca un civil sa fie ranit in timpul exercitiilor de tragere.

Colonel Dorin Alexandrescu, comandantul Centrului de instruire pentru Comunicare si Informatica Decebal - Sibiu: "Pe timpul executarii tragerilor a existat o situatie in care militarii din paza au observat in raza poligonului niste cetateni in carute si au fost opriti pana la rezolvarea incidentului."

Reprezentantii armatei spun ca anunta de fiecare data cand se fac trageri la poligon. Exista tabele afisate in localitate dar oamenii nu prea tin seama de ele. "Cei care merg in directia in care nu e voie, ii intoarce inapoi. Se intampla sa mai intre lumea cu carutele”, spune o localnica.

Viceprimarul din Poplaca ii apara pe sateni: “Oamenii trebuie sa mearga la loc cand timpul le permite, cand e sezon. Nu poti sa-i ceri omului sa mearga duminica sau cand ploua la proprietatea lui. Din punctul asta de vedere noi nu putem face nimic."

Procurorii parchetului militar au declansat o ancheta in acest caz.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO