Un bărbat din Neamț și-a dat foc în fața copiilor săi. Motivul din spatele gestului șocant

Dată publicare: 08-07-2019 18:00
Dată actualizare: 08-07-2019 18:53


Gest şocant făcut de un bărbat de 46 de ani, din judeţul Neamț! Supărat că a fost părăsit de iubita lui, omul s-a autoincendiat chiar sub ochii celor 4 copii ai săi.

Fata cea mare, în vârstă de 12 ani a fost cea care a strigat după ajutor, iar fratele bărbatului şi vecinii au sunat imediat la 112. Rănitul a fost dus de urgenţă la spital, cu arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului.

Bărbatul din comună Văleni este la a treia relaţie şi, după ce a muncit câteva luni în Italia s-a întors acasă şi şi-a dat seama că a fost părăsit şi de ultima parteneră.

Disperat, omul a a recurs la un gest extrem, deşi erau de faţă şi copiii - care au vârste între 9 şi 12 ani. Speriaţi, cei mici au strigat după ajutor.

Reporter: Copiii erau acasă?
Blănaru Gheorghe - fratele victimei: Erau acasă şi a sunat pe o soră de a mea.
Reporter: Copiii au rămas speriaţi?
Frate: Au rămas bineînţeles. Când am intrat pe poartă, el ieşea din șura unde ţine vitele.

Lucia Scolobiuc - vecina: ”Fata, Lavinia, care are 12 ani a venit fuga şi a strigat că tatăl şi-a dat foc şi arde. Am sărit repede, iar în timp cât fata a trecut la mine a venit fratele lui şi a scos apă şi a aruncat pe el. I-a ars tricoul şi s-a prăjit pe mâini pe fată până la brâu”.

Mama bărbatului spune că îl apăsau eşecurile în căsătorie şi de multe ori se plângea că nu îşi găseşte un rost în viaţă.

Maria Blănaru - mama victimei: ”El când a venit a văzut că a rămas fără a treia femeie şi nu mai are rost pe lume ca a rămas fără nimic”.

Iosif Dâncă - vecin: Era cu copiii la masa asta aici mai eram vreo trei inşi. A băut berea şi a zis că se duce acasă.
Reporter: Nu a zis că ar avea vreo supărare?
Vecin: Nimic.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Roman, a fost stabilizat şi apoi transferat la Iaşi.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman: ”Pacientul acuza dureri la nivelul braţelor a feţei şi a toracelui după ce şi-a dat foc cu benzină. Avea arsuri de gradul 3 şi 4 în zona fetei torace superior, membre superioare bilaterale cu o întindere de 20% din suprafaţa corpului”.

Cei de la protecţia copilului spun că vor face o anchetă în familie şi vor cere sprijinul unui psiholog pentru a-i ajuta pe copii, să treacă peste traumele suferite.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO