Un individ din Cluj-Napoca a băgat spaimă în mai multe tinere, după ce le-a abordat și le-a făcut propuneri indecente în mai multe locuri din oraș.

Ba chiar a intrat în baia unui cămin studențesc de fete. Mai multe femei au depus declarații în acest caz, iar anchetatorii fac cercetări pentru infracțiunea de hărțuire.

Una dintre fete povestește cu groază despre cum individul a intrat în căminul studențesc, în care sunt cazate exclusiv fete.

Victimă: După ce am plecat la dușuri, m-am spălat pe dinți și l-am văzut în spate, prin oglindă. Și m-am speriat. Mi-a propus tot felul de chestii indecente, desigur că nu le pot reproduce acum. Însă sunt clare în toate declarațiile date la poliție. M-am speriat, vă dați seama, sunt o fată liniștită. Am venit în Cluj să învăț, îmi văd de treaba mea și se întâmplă astfel de lucruri. Mă deranjează că nu avem siguranță în locul în care ar trebui să fie siguranță maximă și securitate.

Pe alte fete le-a abordat în parcuri sau în stații de autobuz.

Victimă: L-am observat venind de pe partea cealaltă, ne-a salutat, l-am ignorat, după mi s-a adresat mie cu câteva cuvinte. Ne-am speriat, am zis că chemăm poliția. Era noapte. Mi-a fost foarte teamă, sincer, pe moment. Am început să tremur, dar m-am controlat.

În alte cazuri, bărbatul chiar a ajuns la atingeri.

Angi Șerban, activist pentru drepturile omului: Ele au fost destul de reținute la început, le era teamă, era o spirală emoțională. Nu e ușor să treci prin așa ceva. Văzând că ele au început să le alerge cu mașina prin oraș, să oprească lângă ele, haide, urcați, urcă, urcă în mașină. Au fost două fete care au fost atinse. Vă dați seama ce horror e. Fetele astea sunt studente, sunt niște fete tinere. Eu am simțit frica asta la ele.

Poliția a început o anchetă și adună probe.

Iulian Timșa, purtător de cuvânt al IPJ Cluj:Polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire.

Bărbatul a fost identificat, dar încă nu a fost chemat la audieri.