Un bărbat din Argeș care a dat foc la vegetația din curte a incendiat casa vecinului

08-03-2019 13:03


Peste 7 600 de hectare de terenuri cu vegetaţie uscată au fost incendiate săptămâna aceasta în toată ţara, dar în multe dintre aceste cazuri focul s-a extins la case sau ferme.

Pompierii au numărat nu mai puţin de 1300 de incendii în numai 5 zile.

Joi seară, un bărbat din Colibaşi, judeţul Argeş, a vrut să-şi cureţe grădină şi a incendiat-o. Vântul a purtat însă focul peste casele din jur.

La bărbatul care a provocat incendiul, flăcările au distrus o anexă şi o porţiune de acoperiş, dar casa vecinilor săi, care îi sunt şi rude, s-a făcut scrum. Oamenii o scoseseră la vânzare, iar acum trebuie să-şi ia gândul de la această afacere. Cel vinovat s-a ales cu dosar penal pentru distrugere din culpă.

În misiune au fost implicate 4 autospeciale şi un echipaj SMURD, iar 23 de pompieri s-au luptat cu flăcările timp de două ore şi jumătate. Li s-a alăturat un coleg aflat în timpul liber.

Pompierii spun că numărul incendiilor de vegetaţie a explodat pur şi simplu în această săptămână, iar oamenii care dau foc nici măcar nu supraveghează locul. Aşa se face că incendiul se extinde necontrolat. Ei avertizează că amenda pentru astfel de fapte este de la 1000 până la 2500 de lei, iar fermierii ar putea chiar să piardă subvenţia agricolă pentru terenuri. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO