Un barbat de 41 de ani a murit, dupa ce o butelie i-a explodat in fata, in timp ce parlea un porc. Ce greseala a comis

Dată publicare: 29-03-2014 18:44
Dată actualizare: 01-04-2014 06:48


Sfarsit infricosator pentru un barbat in varsta de 41 de ani din judetul Cluj, caruia i-a explodat, sambata, in fata, o butelie de gaz. Taiase un porc si voia sa il parleasca.

Inconstient, a facut insa o manevra care, spun pompierii, i-a fost fatala: a tinut recipientul in apa calda ca sa ii mareasca presiunea insa atunci cand a vrut sa deschida robinetul a sarit in aer.

Scenele de cosmar s-au petrecut intr-un sat de langa orasul Turda, unde familia victimei avea o mica afacere cu animale. Sambata, barbatul in varsta de 41 de ani a taiat porcul cu ajutorul unui macelar si apoi s-au apucat sa-l pregateasca. Insa, a comis o mare greseala.

A tinut butelia de gaz in apa calda ca sa-i mareasca presiunea pentru ca flacara sa arda mai bine. Facuse asta si alta data si a crezut ca nu i se poate intampla nimic. Insa, in momentul in care a vrut sa deschida robinetul s-a produs deflagratia care l-a ucis pe loc.

Vecinii au auzit o bubuitura ingrozitoare.

"Au taiat porcul si a dat drumul la butelie, care a explodat. Se pare ca butelia a sarit pana in grajd. A bubuit tare…la saracul, i-a luat capul jos…", a spus un vecin, Ioan Lakatos.

"A fost o bubuitura. Am fugit ca a zis sotia sa vedem ce s-a intamplat. Era lume acolo, femeile plangeau. Mortul era in fata grajdului", a spus un alt vecin, Csep Nicolae.

Oamenii au sunat imediat la 112. Pentru victima nu se mai putea face insa nimic.

"Prezenta un traumatism cranio cerebral deschis, sever, dupa explozia unei butelii", a spus doctorul Dana Gardus, de la Ambulanta Turda.

Specialistii spun ca barbatul a dat dovada de o inconstienta uluitoare.

"ISU recomanda celor care folosesc butelii sa nu verifice etanseitatea buteliei cu flacara deschisa, sa nu foloseasca butelii care au ceasurile stricate, furtunurile fisurate, sa nu incalzeasca buteliile ori sa le foloseasca in pozitie culcata sau inclinata. Se poare ajunge la adevarate tragedii", a spus plutonierul Alina Marescu, ISU Alba.

Cel vinovat de tragedie a platit, din pacate, cu propria viata.


VIDEO PROTVPLUS.RO