Un bărbat băut a intrat cu mașina în ușile Spitalului Craiova. Explicația acestuia

Ultima actualizare: 20-01-2019 10:43

Gest necontrolat făcut de un bărbat de 39 de ani din judeţul Caraş-Severin. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Craiova.

În urma impactului atât el, cât şi alte două persoane aflate în clădire s-au ales cu răni uşoare.

Din cauza incidentului, toate cazurile de urgenţă au fost redirecţionate sâmbătă seara către un alt spital din oraş.

Ameţit de aburii alcoolului, bărbatul în vârstă de 39 de ani Moldova Noua a ajuns în fata Unităţii de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova însoţit de un tânăr de 17 ani, care avea o problemă la deget, dar şi de o femeie. A ridicat capota maşinii, apoi a intrat cu putere prin uşile de sticlă ale clădirii.

"M-am speriat. Am auzit o bubuitură Dacă nu se oprea în stâlpul ăsta, ne lua pe toţi. M-am îndepărtat, practic m-a prins în colţul ăla", a spus o asistentă.

Zeci de pacienţi care aşteptau să fie consultaţi au tras o sperietură sora cu moartea. Mai mult, în urma imapctului două persoane au fost rănite uşor.

Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova: "Un voluntar a fost uşor împins, a fost uşor luat pe capotă dar nu a suferit leziuni traumatice. De asemenea una dintre asistentele noastre care se afla în triaj a fost uşor contuzionată la mâna dreaptă."

Rănit a fost şi bărbatul care a provocat accidentul. Acesta le-a povestit medicilor ca a băut un litru şi jumătate de bere înainte să se urce la volan. În plus, acesta le-a spus poliţiştilor că ar fi încurcat pedalele maşinii.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt SCJU Craiova: "Imediat după accident, şoferul a fost extras din maşini şi preluat de medici în aria de traumă, prezintă dureri la nivelul membrului drept."

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj: "A fost trastat cu aparatul alcooltest avea o concentraţie de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat."

La faţa locului au venit şi pompierii pentru a scoate autoturismul din Unitatea de Primiri Urgenţe. Între timp, cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, bărbatul de 39 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Verificările în acest caz sunt realizate de poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO