Un bărbat a dus la poliție 3.000 de lei găsiți pe stradă. Reacția păgubitului când și-a recuperat banii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un bărbat de 62 de ani, din judeţul Iaşi, ne dă o lecţie de cinste şi omenie.

Dimineaţă, a găsit pe jos un plic cu peste 3 mii de lei. Dar n-a stat pe gânduri şi s-a dus direct la poliţie să predea suma. În scurt timp, a fost găsit şi păgubitul, care nu mai ştia cum să iasă din încurcătură, dat fiind că suma pierdută nu era a lui, ci a instituţiei la care lucrează.

Domnul Petru, pensionarul care a găsit banii, povesteşte că mergea spre casă, de la farmacie. La un moment dat, a văzut pe jos un plic cu acte şi o sumă mare de bani.

Omul spune că toată viaţa a muncit din greu şi cunoaşte valoarea fiecărui bănuţ câştigat cu trudă, aşa că a mers direct la autorităţi.

Pe lângă bani, în plic erau mai multe acte şi aşa au reuşit polițiștii să dea de urma proprietarului, un tânăr de 26 de ani.
Copleşit de emoţie, bărbatul spune că el trebuia să predea banii în dimineaţa respectivă şi nu găseşte cuvinte pentru a-i mulţumi binefăcătorului sau.

Proprietarul pierduse plicul valoros chiar lângă o secţie de poliţe. Cel care a găsit banii a avut gândul cel bun:

Petru Grigoriu: ”Am venit prin spatele blocului. Și deodată văd o pungă cu acte şi bani. M-am întors de acolo direct la poliţie. Cred în Dumnezeu şi îmi dau seama ce înseamnă o sumă mare de bani şi trebuie înapoiată omului.

Între timp, păgubitul se dădea de ceasul morţii, cu atât mai mult cu cât banii nu erau ai lui.

Gabriel Colță: ”Am ajuns la serviciu şi am văzut că banii nu sunt. Nici nu mai aveam saliva. Banii nici nu erau ai mei, erau ai instituţiei, trebuia să-I dau acum dimineaţă. M-a sunat o colegă, că a fost anunţată de poliţie. Au spus că au găsit un plic cu bani. Am simțit o bucurie enormă şi o uşurare."

Tânărul lucrează la Ateneul din Iaşi, iar banii proveneau din vânzarea de bilete. Şi el, şi poliţiştii au numai cuvinte de laudă pentru bărbatul cinstit, care a predat întreaga suma.

Gabriel Colță: "Mi s-a întâmplat să văd la TV cazuri. E o învăţătură de minte să fac şi eu acelaşi lucru."

Vecină: "Foarte frumos din partea lui, credeţi că altcineva mai dădea suma înapoi? Ce e la noi aici în cartier, nu mai aducea nimeni. Un gest foarte frumos, frumos din partea ta Petrică."

Inspector principal Poliţia Locală: ”Nu în fiecare zi găsim asemenea oameni care să vină cu banii să-I predea. Suntem sătui numai de evenimente negative şi trebuie scoase în evidenţă şi asemenea fapte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO