Un avion militar american cu 39 soldati a aterizat de urgenta la Constanta. Ce au scos la iveala verificarile autoritatilor

Ultima actualizare: 10-04-2016 07:01

Aterizare de urgenta  joi seara pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta. Pilotul unei aeronave militare americane, de mari dimensiuni, cu 39 de soldati la bord, a cerut ajutorul turnului de control.

Comandantul a sustinut ca in cabina aparatului de zbor s-a simtit un miros puternic de fum. Imediat dupa aterizare a fost pus in aplicare planul rosu de interventie, care se declanseaza in cazul unor calamitati sau accidente colective.

Insa verificarile au scos la iveala ca a fost vorba de o scurgere de combustibil la unul dintre echipamentele miliatre din aeronava. Avionul a decolat in conditii de siguranta dupa trei ore.

Purtatorul de cuvant al Aeroportului International Mihail Kogalniceanu: “La 19:37, aeronava a aterizat in conditii de siguranta si securitate. Va pot spune ca sunt 39 de suflete la bord si nu sunt probleme. Aeronava era de tip C-17 Globe Master. Nu a fost nevoie de ingrijiri medicale."

Avionul american venea din Irak si se indrepta spre baza militara Ramstein, din Germania. Pilotul a solicitat aterizarea de urgenta dupa ce - potrivit lui - un fum dens ar fi invadat cabina aparatului de zbor. Autoritatile din Constanta s-au mobilizat si erau pregatite sa intervina in orice situatie.

Conducerea aeroportului a anuntat imediat si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care a pus in aplicare planul rosu de interventie

Purtatorul de cuvant al ISU Constanta: "La nivelul judetului Constanta, s-a activat planul rosu de interventie. Toate structurile implicate au actionat cu toate fortele si mijloacele din dotare. Din fericire, nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale."

In tot acest timp, cei 39 de militari nu au fost coborati din aeronava.

Verificarile au aratat o scurgere de combustibil la unul dintre echipamentele militare din aeronava. Avionul a decolat fara probleme dupa trei ore.

In februarie 2014, un alt avion militar de tip C-17 Globe Master a intampinat probleme si a aterizat de urgenta pe aeroportul Mihail Kogalniceanu. Atunci, pilotul anuntase ca parbrizul din cockpit este crapat si, la bordul aparatului, in care se aflau 15 persoane, s-a produs o depresurizare. Din fericire, nici acel incident nu a avut urmari grave. Aeronava decolase din Iordania si avea ca destinatie o baza militara din Germania.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO