Pozitia oficiala a TAP despre zborul de la Bucuresti la Lisabona care a aterizat la Marseille

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02
TAP Airbus A319

Zborul TP1345 al companiei portugheze TAP, care trebuia sa aterizeze la Lisabona, a fost deviat pe aeroportul din orasul francez Marsilia.
 

Aeronava, un Airbus 319 al companiei TAP, a decolat marti dimineata de pe Aeroportul Henri Coanda, dar, potrivit FlightRadar, nu a mai ajuns la destinatie, in capitala Portugaliei. Zborul TP1345 a aterizat pe aeroportul din Marsilia, la 9.22 (ora Romaniei).

TAP Portugal: Zborul, redirectionat din motive tehnice

TAP Portugal informeaza ca zborul TP1345 deservind ruta Bucuresti/Lisabona (care a decolat din Bucuresti catre Lisabona pe 22 septembrie, la ora 05.00 AM), a fost redirectionat in mod preventiv catre Marsilia, Franta, din motive tehnice: computerul de bord a emis o avertizare de vibratii la unul dintre motoarele aeronavei. De aceea, in acord cu procedurile foarte stricte si riguroase de siguranta ale companiei a fost implementata conduita preventiva de redirectionare a zborului care Marsilia, acolo unde aeronava A319 a aterizat in conditii normale si de deplina siguranta.

Cei 106 pasageri aflati in aeronava au primit asistenta pe plan local (li s-a oferit apa si mancare), fiind luate toate masurile pentru reacomodarea acestora si pentru transportul catre destinatia finala in cel mai scurt timp posibil – pasagerilor care aveau rezervate zboruri in conexiunea acestuia li s-au oferit variante de calatorie din Marsilia direct catre destinatia finala (acolo unde a fost posibil) in timp ce altii au fost imbarcati pe zborul TP409 catre Lisabona (care a plecat din Marsilia la ora 12.10, ora locala) si apoi, in continuare pe zborurile de legatura. Mai mult, zborul TP433 – Paris/Lisabona – va opera astazi in mod exceptional via Marsilia pentru a asigura posibilitatea transportarii catre Lisabona a pasagerilor ramasi – plecarea din Marsilia se va face la ora locala 14.50 si sosirea la Lisabona la ora locala 15.50.

TAP regreta orice inconvenient cauzat pasagerilor sai de acest eveniment neprevazut si depune in continuare toate eforturile pentru a asigura premisele transportarii acestora catre orasele de destinatie cat mai rapid si comfortabil posibil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO