Ministerul Sanatatii: Angajatul Aeroportului Sibiu care a murit nu avea gripa porcina

Dată publicare: 08-01-2014 09:16
Dată actualizare: 11-01-2014 07:02


Ministerul Sanatatii: Angajatul Aeroportului Sibiu...
Ministerul Sanatatii: Angajatul Aeroportului Sibiu...

Alerta falsa de gripa porcina la Sibiu. Dupa ce un angajat al aeroportului din acest oras a murit in spital si alti doi au ajuns cu infectii respiratorii grave, autoritatile sanitare s-au temut sa nu fie un focar de gripa AH1-N1, asa ca au luat masuri.

 

Dar analizele au aratat ca barbatul a fost rapus de suferinte pulmonare grave, iar ceilalti doi au gripa sezoniera si o banala raceala.

 

Dragos Stoia, barbatul care a murit, avea 30 de ani si un baietel de 3 ani. El lucra in turnul de control la Aeroportul din Sibiu, iar dupa anul nou s-a simtit rau.

"A prezentat o infectie respiratorie acuta posibil de etiologie virala complicata cu o suprainfectie bacteriana.", a spus Decebal Todarita de la spitalul judetean Sibiu.

Dupa cateva zile de spitalizare, tanarul s-a stins. Sotia lui sustine ca a murit cu zile fiind plimbat din spital in spital, fara sa primeasca un tratament corespunzator.

"S-a spus de gripa porcina si aviara, am inteles ca l-a vazut doctorita de pe infectioase. Pur si simplu au neglijat, deci nu au luat in serios cazul.", sustine sotia acestuia.

Suspiciunea de gripa porcina a fost insa exclusa astazi, dupa ce legistii au anuntat ca a murit din cauza unor probleme pulmonare.

Chiar si asa vestea mortii lui Dragos i-a determinat pe sefii aeroportului din Sibiu sa-i trimita la analize si pe alti doi colegi care prezentau simptome similare si erau in concediu medical. Cei doi se ocupa de sortarea bagajelor si au 22, respectiv 26 de ani.

La institutul Cantacuzino au fost trimise de urgenta probele pacientilor. Testele au identificat ca unul dintre barbati are intr-adevar gripa sezoniera dar cu tulpina A H3N2 iar celalalt lupta cu o banala raceala.

Pana acum in Romania evolutia infectiilor respiratorii acute se incadreaza in limitele prognozate. De la inceputul sezonului rece, au fost detectate doar 3 cazuri de gripa porcina A H1N1 si nu a existat niciun deces.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO