Ultima rabufnire a iernii. Pe Valea Prahovei ninge viscolit; Dunarea ameninta sute de ambarcatiuni

Ultima actualizare: 15-09-2012 05:10

Inainte de final, iarna ne-a mai trimis o repriza de viscol si vreme rea. Pe Valea Prahovei ninge de ore intregi, asa ca stratul de zapada a crescut.

Soferii pregatiti de martisor s-au trezit iarasi printre nameti. Nici pe Dunare nu e mai bine, deoarece sloiurile ameninta zeci de nave.

In statiunile de la munte vantul bate in rafale cu peste 70 de kilometri la ora si aproape ca-ti taie respiratia.

La munte, spre creste, vremea este si mai rea. Nicio instalatie de transport pe cablu nu functioneaza din cauza viscolului.

Pe Dunare, in schimb, incalzirea vremii le da fiori reci navigatorilor, pentru ca sloiurile uriase pot scufunda navele ramase intepenite in gheata, asa cum s-a intamplat zilele trecute. Un elicopter al Ministerului de Interne a survolat zona.

La Galati sunt peste 130 de barje - cele mai multe blocate in gheata. Capitania le-a cerut proprietarilor sa verifice ancorele si parimele, ca sa nu fie rupte, daca sloiurile se vor desprinde.

Ar fi cel mai sumbru scenariu, spun responsabilii: vremea sa se incalzeasca putin, asa cum se va intampla in urmatoarele doua zile, iar bucatile uriase de gheata sa poarte in deriva si ambarcatiunile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO