UE ar putea condiționa oferirea de vize, în funcție de atitudinea față de refugiați

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Imigranti
Getty

Comisia Europeană ar pregăti legislația prin care le va solicita țărilor extracomunitare să accepte refugiați. În caz contrar, Bruxelles-ul ar urma să limiteze numărul de vize acordate diplomaților și posesorilor de pașapoarte de serviciu.

Dacă acest mijloc de presiune se dovedeşte insuficient, se va reduce şi numărul de vize pentru cetăţenii obişnuiţi, prin reducerea numărului de ghişee de la consulate, scrie cotidianul german Die Welt, citat de Reuters, conform Agerpres.

Legislaţia în curs de redactare cere statelor membre să informeze Uniunea Europeană dacă întâmpină dificultăţi la repatrierea azilanţilor respinşi, iar Comisia Europeană va decide ce măsuri trebuie luate, precizează Die Welt.

În UE au intrat din 2015 peste un milion de refugiaţi, reaminteşte Reuters. Unele ţări de tranzit din afara Uniunii şi ţările de origine ale migranţilor, care se confruntă la rândul or cu tensiuni economice şi probleme de securitate din cauza migraţiei, nu au fost uşor de convins să coopereze cu UE pentru a controla fenomenul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO