Vlad Nicolae, ucigasul studentei japoneze, a fost condamnat la inchisoare pe viata

×
Codul embed a fost copiat

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la inchisoare pe viata pe Vlad Nicolae, acuzat ca a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno si alte doua femei, precum si ca a violat alte sapte persoane.

El va trebui sa le plateasca parintilor studentei din Japonia 50 de mii de euro, daune morale.

Judecatorul a avut nevoie de 15 minute ca sa citeasca sentinta.

Vlad Nicolae a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucuresti la inchisoare pe viata in dosarul in care este acuzat ca a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno si alte doua femei, precum si ca a violat alte sapte persoane, decizia nefiind definitiva.

Totodata, Nicolae Vlad a primit pedepse de 18 ani de inchisoare pentru talharie, 13 ani pentru lipsire de libertate, zece ani pentru viol, opt ani pentru violare de domiciliu si un an pentru ultraj. Daca sentinta va ramane definitiva, Nicolae Vlad va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv inchisoare pe viata.

Citește și
Ovidiu
Primele concluzii in cazul tanarului gasit mort in Dambovita: nu exista urme care sa indice o crima
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Politistul Gica Stefanache a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Vlad, trei ani pentru fals, doi ani pentru uz de fals si alti doi ani pentru abuz in serviciu.Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.
In 8 noiembrie, Nicolae Vlad si Gica Stefanache au fost trimisi in judecata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Vlad Nicolae este acuzat trei fapte de omor calificat si deosebit de grav, cinci fapte de talharie, sapte fapte de viol si violare de domiciliu, doua fapte de lipsire de libertate in mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, loviri si alte violente, precum si de distrugere.
Gica Stefanache, ofiter de politie judiciara la Politia Orasului Otopeni la data comiterii faptelor, este acuzat de fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta in instrumentarea unui dosar penal inregistrat la Parchetul Judecatoriei Buftea in care era cercetat Vlad Nicolae, fiind acuzat ca l-a favorizat pe acesta.

Politistul a avut de solutionat un dosar in care se faceau cercetari legate de faptul ca, in noaptea de 19 spre 20 iulie 2012, Vlad Nicolae a intrat, prin spargerea unui geam, in locuinta unei femei in varsta de 75 de ani, imobilizata la pat, care locuia singura, in localitatea Balotesti, judetul Ilfov, iar prin exercitarea de violente a intretinut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigata de ofiterul Gica Stefanache avea ca obiect infractiunile de viol, violare de domiciliu si distrugere savarsite de Nicolae.Potrivit anchetatorilor, in perioada mai 2010 - august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infractiuni de violenta in localitatea ilfoveana Balotesti si in Bucuresti.

Nicolae Vlad este acuzat ca, in seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, in varsta de 20 de ani, in incinta Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni-Bucuresti, oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi care sa o duca la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit sa ia un tren catre Craiova. Doua zile mai tarziu, in 17 august, in locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze si prezentand urme de violenta.

Nicolae Vlad a fost arestat preventiv in 19 august 2012, acesta negand in fata anchetatorilor ca ar fi ucis-o pe japoneza.Din probatoriul administrat in cauza a rezultat faptul ca Nicolae Vlad, desi nescolarizat, are cunostinte minimale de limba engleza. In acest context, Nicolae Vlad ar fi convins-o pe tanara sa urce intr-un taxi parcat in afara aeroportului, in apropiere de DN1, spunandu-i ca o va duce la o gara, insa a cerut soferului sa mearga in directia opusa Bucurestiului, catre Balotesti, iar imediat dupa localitatea Otopeni, in zona padurii, i-a cerut sa opreasca taxi-ul, dupa care au coborat.

Dupa ce au coborat din taxi, Nicolae Vlad ar fi tras-o cu forta pe Yurika Masuno in padurea care margineste drumul, unde prin violenta a intretinut relatii sexuale cu aceasta, apoi a ucis-o "prin comprimare toracica si prin strangulare", acoperind cadavrul cu frunze uscate pentru a ingreuna descoperirea acestuia.

Totodata, la o distanta relativ mica de locul crimei, Nicolae Vlad a deschis, prin fortare, geamantanul acesteia, din care a luat un telefon mobil, o camera foto, un laptop, precum si banii pe care tanara ii avea la ea.Potrivit raportului medico-legal, moartea tinerei a fost violenta, fiind cauzata de o asfixie mecanica prin comprimare buco-cervico-toracala.

De asemenea, rechizitoriul intocmit de procurori a relevat si alte fapte de mare violenta savarsite de Nicolae Vlad, fiind acuzat de uciderea altor doua femei, dar si de cinci talharie, sapte violuri si violari de domiciliu, lipsire de libertate in mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice, loviri si alte violente si distrugere.Nicolae Vlad este acuzat ca ar fi intrat in locuintele unor femei in varsta, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a batut, le-a violat si le-a talharit.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Adolescentul roman retinut la Tokyo a recunoscut ca a injunghiat si jefuit tanara japoneza
Adolescentul roman retinut la Tokyo a recunoscut ca a injunghiat si jefuit tanara japoneza

Adolescentul roman retinut joi in apropierea locului unde a fost ucisa o japoneza in Tokyo, a recunoscut ca a injunghiat-o si a jefuit-o pe tanara, relateaza Yomiuri Shimbun, in editia online.

Primele concluzii in cazul tanarului gasit mort in Dambovita: nu exista urme care sa indice o crima
Primele concluzii in cazul tanarului gasit mort in Dambovita: nu exista urme care sa indice o crima

Primele concluzii indica un accident nefericit in cazul tanarului de 29 de ani din Bucuresti, disparut timp de 10 zile si gasit duminica seara fara viata in raul Dambovita.

Varianta procurorilor: elevul din Targoviste ar fi fost ucis la comanda. Motivul ramane tot gelozia
Varianta procurorilor: elevul din Targoviste ar fi fost ucis la comanda. Motivul ramane tot gelozia

Asasinul adolescentului din Targoviste este sclavul drogurilor.
Dus in fata magistratilor, tanarul de 18 ani nu parea afectat de faptul ca a luat o viata.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.