TVR 1, amendat cu 10.000 de lei din cauza imaginii cu o cantareata care nu purta lenjerie intima

CNA

CNA a decis, marti, sa amendeze postul TVR 1 cu 10.000 de lei, pentru ca in emisiunea "Lozul cel mare" din 28 februarie au aparut imagini cu cantareata Bijou care nu purta lenjerie intima.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, emisiunea "Lozul cel mare", difuzata la TVR 1 pe 28 februarie, in direct, intre orele 16.45 - 17.30. in aceasta emisiune sunt prezentate tragerile jocurilor de noroc ale Loteriei Romane, programul respectiv cuprinzand si momente artistice cu diferiti cantareti.

Astfel, in editia din 28 februarie, prezentatorii Silvia Stanciu si Marius Radmanestean au invitat-o in platou pe cantareata Bijou. Cantareata a purtat un dialog cu prezentatorii emisiunii, in care aceasta a dezvaluit faptul ca poarta o tinuta (o rochie scurta, foarte despicata pe ambele picioare) pe sub care nu poarta lenjerie intima.

Concret, potrivit monitorizarii realizate de CNA, Silvia Stanciu a intrebat-o pe Bijou ce poate spune despre "tinuta" sa, prezentatoarea emisiunii precizand totodata ca "nu are toate elementele, nu are nimic pe dedesubt". Atunci, cantareata Bijou a adaugat: "Nu are elementul intim". Dialogul intre cantareata si prezentatori a continuat, la un moment dat, Bijou spunandu-i lui Marius Radmanestean: "Oricum, cat ai vrea sa vezi ceva mai mult n-o sa reusesti". Ulterior, cantareata a inceput sa cante si sa danseze.

Cei mai multi membri ai CNA au considerat ca situatia de la TVR 1 a fost grava, mai ales ca a fost "premeditata" de moderatori, care au atras atentia asupra faptului ca Bijou nu purta lenjerie intima.

Citește și
CNA
CNA: RCS va lansa televiziunile "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"Daca ne amintim ce a spus chiar eroina principala (Bijou, n.r.), nu mai putem sa spunem ca a fost vreo umbra (in cadrul in care a aparut imaginea in care parea ca artista nu poarta lejerie intima, n.r.) (...) Daca o domnisoara spune asa ceva, operatorii (care au filmat si au transmis in direct, n.r.) vor simti nevoia sa vada cu ochii lor daca este adevarat sau nu ce a spus eroina. Se dovedeste la minutul 3.20 ca e foarte adevarat. Chestia asta este o premiera de absolut mare spectacol pentru televiziunea publica", a spus Cristina Trepcea, membru al CNA. "Nu cred ca e intamplator lucrul acesta, ci o competitie cu ochii deschisi pe audienta", a mai spus Trepcea.

La randul sau, Florin Gabrea, un alt membru al CNA, a spus ca "vina principala a apartinut celor doi prezentatori", desi nu s-a vazut cu exactitate faptul ca Bijou nu purta lenjerie intima. "Acest nesat, apetit nesfarsit al redactorilor, prezentatorilor de a aduce in discutie chestiuni sexuale....", a spus Gabrea.

"Domnule Gabrea, s-a vazut problema. Bine, nu as numi-o problema", a spus, razand, Valentin Jucan, un alt membru al CNA.

Christian Mititelu, membru al CNA, a considerat ca este grav ce s-a intamplat. "E grav ca a fost premeditat, ca au vorbit despre asta, au anuntat ca va urma ceva foarte interesant, exceptional (...) E jalnic sa vezi o astfel de productie indoielnica", a mai spus Mititelu.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus ca ea nu este adepta separarii televiziunii publice de celelalte televiziuni comerciale, pentru ca Legea audiovizualului nu face aceasta diferenta. "Responsabili sunt acei prezentatori ai emisiunii (...) Prezentarea respectiva s-a facut tocmai in sensul asta, ca domnisoara nu poarta nimic (...) Eu, daca eram producator la o astfel de emisiune, i-as fi spus ca nu are voie sa intre pe post", a spus Iorga.

In schimb, Radu Calin Cristea, la randul sau membru al CNA, a spus ca el este "mai liberal". "Sa nu fim pudibonzi. Ne-am uitat foarte atent, sunt niste sugestii care ar putea sa indice o nuditate lesne identificabila. Dar nu vad nicio problema (...) Este putina frivolitate acolo, nu vad partea de nuditate, nu vad o complicitate atat de pregnanta cu realizatorii emisiunii, ci pur si simplu o chestie mai excentrica a unei dansatoare. Acea chestie incriminata cat a durat? O secunda?", a intrebat Radu Calin Cristea.

"Nu e vorba de acea secunda in sine. Se intampla si accidente (...) Dar se vede clar ca realizatorul stia, in aceasta regie gasim vina", i-a spus Valentin Jucan.

"Modalitatea de filmare, absolut tot dialogul a fost insinuant (...) Aceasta este o emisiune platita, cu Loteria Nationala. Deci au audienta gata pregatita. Nu e destul. Deci, de ce doar bani? Sex si bani", a spus si Laura Georgescu, presedintele CNA.

La randul sau, Lorand Turos, membru al CNA, a propus amendarea postului TVR 1, cu 10.000 de lei, pentru incalcarea articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".

"Eu consider ca e grav si faptul ca s-a intamplat pe televiziunea publica e si mai grav", a spus Lorand Turos. El a precizat ca este grav si faptul ca la sedinta CNA nu a fost prezent niciun reprezentant al TVR care sa discute subiectul cu membrii CNA.

La randul sau, Viorel Vasile Buda, vicepresedintele CNA, a propus somarea publica a TVR 1. El a spus ca tine cont de faptul ca a fost o singura imagine in care s-a vazut ca artista nu purta lenjerie intima. De asemenea, el a propus ca CNA sa abordeze la un moment dat si faptul ca aceasta este o emisiune care "are legatura cu jocurile de noroc, care sunt interzise minorilor sub 18 ani in Romania". "Ar trebui sa ne sesizam cu intervalul orar in care sunt date aceste rezultate (tragerilor loto, n.r.)", a spus Buda.

La randul sau, Cristina Trepcea a facut o alta propunere - amenda de 5.000 de lei -, insa ulterior si-a retras-o si a sustinut propunerea facuta de Lorand Turos - amenda de 10.000 de lei.

In urma votului membrilor CNA, propunerea lui Lorand Turos a fost aplicata. Astfel 7 membri ai CNA au votat "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Laura Georgescu, Christian Mititelu si Cristina Trepcea) , in timp ce 4 au votat "impotriva" (Monica Gubernat, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu si Viorel Vasile Buda).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor, difuzate la TV numai de la 24.00
Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor, difuzate la TV numai de la 24.00

Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor artistice si a documentarelor, vor putea fi difuzate pe posturile TV numai de la ora 24.00 (fata de ora 22.00 in prezent) pana la ora 06.00, potrivit unui proiect adoptat joi de CNA.

CNA: RCS va lansa televiziunile
CNA: RCS va lansa televiziunile "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel

RCS&RDS a primit, marti, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunile "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel, care vor avea acelasi continut cu posturile Digi Animal World, Digi Life si Digi World.

Plangere OTV: CNA a condamnat postul, arbitrar si abuziv, la faliment
Plangere OTV: CNA a condamnat postul, arbitrar si abuziv, la faliment

Dan Diaconescu arata, in plangerea contra CNA depusa la Parchetul General, ca reprezentantii Consiliului erau nemultumiti de faptul ca OTV castiga procese impotriva institutiei si ca postul a fost condamnat la faliment.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.