Turiști de la o pensiune din Bran, duși la spital cu toxiinfecție alimentară. Ce s-a descoperit în bucătărie

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
ambulanta
Pro TV

Șapte persoane cazate la o pensiune din Bran au ajuns, vineri, la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, este vorba despre şapte persoane adulte dintr-un grup de 22 persoane cazate la o pensiune din Bran, informează Agerpres.

„Acestea prezentau vărsături şi dureri abdominale, fiind vorba cel mai probabil de o toxiinfecţie alimentară. Au fost transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov. La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD din Zărneşti, o ambulanţă de la Râşnov şi au fost trimise şi două ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Braşov", a informat Ciprian Sfreja.

Comisarul regional de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu că o echipă s-a deplasat la faţa locului în jurul orei 3:30, fiind găsite mai multe nereguli.

„Activitatea la pensiune a fost oprită temporar şi s-a dispus închiderea blocului alimentar. În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli, printre care depozitare necorespunzătoare a alimentelor, lipsă elemente identificare chiar şi produse expirate", a precizat comisarul regional. 

Pensiunea a fost amendată cu 2.400 de lei pentru "nerespectarea trasabilităţii şi etichetării", a informat vineri, printr-un comunicat de presă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO