Trei atentate dejucate în SUA. "100 de morţi ar fi un rezultat satisfăcător”

Dată publicare: 19-08-2019 13:05
Dată actualizare: 19-08-2019 13:55


Autorităţile americane au anunţat dejucarea a trei potenţiale atacuri armate, după arestarea a trei tineri care şi-au exprimat intenţia de a comite asemenea acte.

Într-o parcare din Florida, poliţiştii au reţinut un bărbat de 25 de ani, Tristan Scott Wix, în casa căruia au găsit ulterior o puşcă de vânătoare şi 400 de cartuşe. Fosta lui iubită a alertat autorităţile în urma unor mesaje alarmante primite de la tânăr, care îi scrisese ca "100 de morţi ar fi un rezultat satisfăcător”, iar ”şcolile sunt o ţintă slabă”. ”Aș încerca să deschid focul asupra unei mulțimi de la 5 km distanță. Aș rupe recordul pentru cel mai lung atac confirmat” a scris acesta într-un mesaj, relatează CNN.

În Connecticut a fost reţinut un tânăr de 22 de ani, Brandon Wagshol, fascinat de atacuri armate şi care încercase să cumpere arme de calibrul mare în afara statului în care locuieşte. Și-a exprimat pe Facebook interesul de a comite un atac în masă iar poliția a descoperit că a încercat să cumpere o armă de asalt performantă dintr-un alt stat american. În plus încerca și să-și contruiască o armă de asalt. În casa sa au fost descoperite numeroase arme, o vestă antiglonț, pușcă, o lunetă cu laser pentru pușcă, muniție, cască de protecție și echipament tactic de poliție.

Iar în Ohio, un alt tânăr, de 20 de ani, James Patrick Reardon a fost arestat după ce a postat ameninţări la adresa centrului comunitar evreiesc. Contul său de Instagram conține numeroase fotografii cu arme, dar și comentarii antisemitice și care susțin supremația albilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO