Tratat cu nepasare si brutalitate intr-un spital din Slatina. In ce conditii a fost tinut batranul

Ultima actualizare: 23-12-2013 06:52

Scandal la Spitalul de Urgenta din Slatina: rudele unui pacient in varsta de 75 de ani acuza personalul medical ca l-ar fi tratat pe bolnav cu indiferenta si brutalitate.

Batranul a fost externat cu multe vanatai si zgarieturi, dupa ce ar fi stat trei zile doar in camera de garda fara sa fie internat. Familia a facut o sesizare la Ministerul Sanatatii, care a solicitat spitalului o explicatie.

Trupul batranului este numai carne vie, plin de ulceratii. In urma cu trei saptamani, a suferit un accident vascular cerebral si a fost imoblizat la pat. Ajuns pentru prima data la Spitalul de Urgenta din Slatina el a fost externat dupa cinci zile. Dar la inceputul saptamanii, starea lui s-a inrautatit.

Ajuns din nou la acelasi spital, medicii au considerat ca nu este necesar sa fie internat: omul, paralizat si aproape muribund, a fost tinut trei zile la sectia de primiri urgente printre alte cazuri, intr-un haos de nedescris. Intr-un final, un medic l-a trimis din nou acasa, iar rudele au constatat ca trupul ii este plin de rani. In plus, exista suspiciunea ca nu a fost hranit cum trebuie.

"Ieri l-am adus cu ambulanta. L-au aruncat pur si simplu, m-au strigat, m-au intrebat unde sa-l puna. Nu mi-au dat buletin, bilet de externare, nu mi-au dat nimic. Era intr-o stare ingrozitoare cu vanatai, lovituri, zgarieturi. Eu nu l-am trimis asa, am martori", declara nora barbatului.

Disperati, rudele l-au dus la un alt spital, cel din Caracal, unde batranul este si acum internat.

La Slatina, medicii acuzati se apara si spun ca aceste rani ulceroase - numite escare - sunt normale pentru persoane imobilizate la pat multa vreme.

Rudele au facut deja o reclamatie la Ministerul Sanatatii, care a cerut deschiderea unei anchete. Conducerea spitalului nu a gasit pe nimeni vinovat.

Rudele batranului vor sa depuna si o plangere penala la politie impotriva medicilor de la Spitalul de Urgenta din Slatina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO